Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet po reinstalaci Win7

Od: magdon® odpovědí: 16 změna:

Tak mě okolnosti donutily ke kompletní reinstalaci Win7. Všechno proběhlo "celkem" v pohodě, akorát je problém s internetem. Mozila se normálně spustí, po zadání dotazu se objeví nabídka. Po kliknutí na některý odkaz se ale z 90% objeví tahle zpráva (těch zbývajících 10% funguje normálně). Když povolím výjimku, na stránky se většinou (ne vždycky) dostanu. Podobně se to chová i na Internet exploreru (jen ta hláška je jiná). Pokoušel jsem se o doinstalování aktualizací Win7, celkem bez úspěchu.

Co s tím?

doplněno 31.03.22 10:04:

Problém se objevuje nepravidelně, bez jakýchkoliv zřejmých souvislostí. Tytéž stránky jdou někdy otevřít normálně, většinou až po povolení výjimky, někdy nejdou otevřít vůbec. Ovšem po chvíli je to všechno zase jinak.

Internet po reinstalaci Win7

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte problém s certifikáty. Už jsem to řešil na dvou win7. Zkuste to napravit pomocí tohodle videa.

thlp
hodnocení

0x

Win7: start/možnosti internetu/upřesnit/upozorňovat na neshodné adresy certifikátu - zrušit zaškrtnutí

Win10: minitool.com/...

hodnocení

Nepomohlo.

jirib
hodnocení

0x
Nevím,co přesně jste nainstalovala,ale minimálně to bude chtít Service pack 1.
Pak několik dalších updatů...
Zkusila jste Google chrome nebo prohlížeč od seznamu?
Internet explorer určitě nebude aktuální...
hodnocení

Mám service pack 1 a pouze 5 dalších aktualizací. Jakýkoliv další update nefunguje. Snažil jsem se nainstalovat "Avast Secure Browser", ale neúspěšně (původně fungoval bez problémů).

petrm

Asi by bylo dobré upřesnit, z čeho jste Win7 instaloval. Pokud z nějakého DVD z roku 2009, tak není divu, že tam chybí mnoho aktualizací a je třeba alespoň ty důležité doinstalovat, což je dost práce, protože se musí instalovat ve správném pořadí.

Další možnost je stáhnout Win7 se všemi aktuaizacemi a instalovat. Jsou dostupné např.

web.tobynet.cz/...

Samozřejmě potřebujete ličenční klíč.

hodnocení

Prohlížeč Seznam nelze nainstalovat. Stáhnout instalační soubor se sice povedlo, ale při pokusu o instalaci to hlásí že není přístup k Internetu.

hodnocení

petrm - Jo, to bude ono. Jak se dají stáhnout a nainstalovat potřebné aktualizace, když mi to stávající Windows nedovoluje? Lze třeba přes jiný počítač (s Win 10)? Jak případně zjistím jejich pořadí? Instalovat to celé znova se mi moc nechce. Licenční klíč samozřejmě mám.

petrm

Seznam všech aktualizací a jejich pořadí nevím. Doporučuji nainstalovat neoficiální tzv. SP2.

servispckupka.cz/...

Je tam i postup.

hodnocení

hmmm. Tak instalace (samotných aktualizací) údajně není vhodná pro můj počítač.

petrm

Těžko radit, když vaše informace jsou zmatené a neúplné. Před měsícem jsem instaloval Win7 HP 32bit a včetně všech aktualizací to bylo hotové za 40 min.

hodnocení

Tak dobře. Aby nebyly moje informace neúplné pokusím se popsat problém podrobně.

Mám počítač s procesorem Intel Pentium Dual CPU E2200 2,2 GHz, paměť 2 GB. V něm do nedávna fungovaly "Win 7 Home premium, 32 bitů, z roku 2009. Protože se počítač už dal těžko udržovat, rozhodl jsem se Windows komplet přeinstalovat. Nová instalace z originálního CD proběhla zcela normálně, za normální dobu. Nainstaloval se "service pack 1" a 5 aktualizací. Většina (nikoliv všechny) ostatních programů, které se podařilo znovu nainstalovat běží bez problémů. Některé programy ale nainstalovat vůbec nejdou.
Největší problém je ale s Internetem. Mozila (i Windows Explorer) se otevře normálně. Jiný prohlížeč se nepodařilo nainstalovat. Když zadám do prohlížeče dotaz, normálně se načte nabídka odkazů na příslušné stránky. Když ovšem kliknu na téměř kterýkoliv odkaz, objeví se výše zobrazená informace. Po odsouhlasení výjimky se někdy příslušná stránka otevře, někdy ne. Při opakovaném pokusu o otevření se ta samá stránka občas otevře i bez souhlasu s výjimkou, jindy se pro změnu neotevře vůbec. Když se pokusím o update Windows, po chvíli mi systém oznámí, že se stahování nezdařilo. Vyzkoušel jsem těch pár rad, které jsem tady zatím našel. Všechno marné. Teď stahuju Vámi doporučené kompletní Windows z "Tobinetu". Budu sice muset všechno instalovat znova, ale je to asi poslední šance, jak to dát dohromady.
(Jsem připojený z jiného počítače, v tom původním sice na několik pokusů otevřu Poradnu, můžu v ní číst, ale příspěvek vložit nelze).

petrm

Znovu jsem si přečetl své poznámky, jak jsem instaloval W7 HP 32bit. Byl to počítač CPU Pentium Dual Core 2.8 GHz 12 let starý, RAM 1.5 GB, plotnový disk. Instaloval jsem z ISO staženého ze stránek Tobynet, běželo to s jedním restartem 25 min. Pak jsem instaloval MS Edge, který jsem si stáhnul na jiném PC z oficiálních stránek MS. Pak už jsem měl plně funkční systém včetně internetu a prohlížeče. Instalaci aktualizací Windows jsem nechal vypnutou.

hodnocení

0x

Nebylo by jednodušší konečně přejít na Win10?

hodnocení

Nebylo. Už přechodem z XP na Win 10 mi přestala fungovat řada programů a musel jsem vyhodit několik HW. Nehodlám si to zopakovat s Win 10. A že by k tomu došlo vím na 100%, mám to ověřené.

hodnocení

A je to! *palec*

Postupem "pokus - omyl" se mi nakonec podařilo rozchodit stahování aktualizací a po několika pokusech a pár hodinách (cca 6) jsem tak nainstaloval skoro 200 aktualizací. Od té doby všechno funguje tak, jak má. Další zásah do systému naštěstí nebyl potřeba. *uf*

Děkuji všem, kteří přispěli k mému úspěchu *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]