Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budu podávat daňové přiznání a e-mailem mi ve formátu PDF přišel dokument, který budu k přiznání přikládat. Když se pokusím dokument vytisknout, vytiskne se jen polovina jeho nadpisu. Jediná možnost, jak dokument vytisknout, je zvolit tisk na šířku. Zkoušel jsem měnit měřítko. Když jsem zadal 60 %, vytiskl se nadpis a první tři řádky. Když jsem zadal méně, vytiskl se celý dokument, ale úplně prťavý. Nepomáhá ani změna velikosti papíru. Nic jiného nastavit nemůžu.
Je možné, aby byl nějaký PDF dokument zamčen pro tisk na šířku? Lze to obejít? Bojím se, že když odevzdám takové přiznání, bude to bráno za provokaci a přijde na mě daňová kontrola.
Ne, PDF lze zamknout pro tisk pouze kompletne nebo vubec. Tisk na vysku/sirku navic nevolite v prohlizeci pdf, ale ve vlastnostech tiskarny.
Co to je normalne? Otevru pdf, dam tisk. V "meritko" dam "prizpusobit na tisknutelnou plochu". Na zbytek nehrabu. Pak vedle volby tiskarny vlezu do nabidky "vlastnosti", tam zvolim orientaci papiru "na sirku" a je to. Pokud by to delalo brikule, tak si odskrnu volbu "automaticky otacet a vystredit".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.