Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěla bych poprosit o radu, popř. zkušenost. Předesílám, že jsem technický antitalent, takže se zeptám možná trochu blbě
Posledních asi 15 let jsme měli doma net přes nějakého místního poskytovatele. Poslední dobou nejsme spokojeni a chceme změnu. Nakonec jsme se rozhodli, že už nechceme být členy žádných sdružení atp., ale vrátíme se zpět k jedné ze spol. O2/TM/VF. Jenže prostě nevím koho vybrat a jakou službu.
Využití internetu - RD, patrový, 2 osoby. Jeden dělá skoro denně doma, ale nic náročného, jen www, maily... ale potřebuje stabilní net normální rychlosti, kdy se nic neseká a mail se neodesílá 5 minut. Večer jsme pak na netu oba s tím, že taková ta klasika - film, seriál, YT, ... Nemáme televizi, žádné TV balíčky nepotřebujeme, jde nám jen o net. Používáme Netflix. Nejsme žádní youtubeři atp Nehrajeme hry. Zkrátka jen potřebujeme, aby to stabilně běželo, bez výpadků, když se stane porucha, tak aby ji někdo co nejdříve řešil. Rychlost aby byla taková ta normální - film se stáhne za 5 minut, stránky naskakují plynule, Netflix se neseká.
V O2 mi nabízí "až 100mb/s" za 500 + 100 modem.
V TM totéž za 600 + 70 modem (prvních 6m sleva na 300)
VF 300mb/s za 500 + 70 modem.
Nejvýhodnější se jeví tedy VF, ale nemám s nimi žádné zkušenosti. Mám takovou tu vrozenou nedůvěru k něčemu, co se tváří o hodně výhodněji, než to ostatní
Jinak bych asi sáhla po O2...
No a to je právě to co nevím a netuším, jak to mám zjistit? Před lety jsme měli od 02 klasickou pevnou a přes to intenet. RD je starší, ca 60 let, takže při výstavbě se nic do baráku určitě nenatahalo a za nás jen ten telefon
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.