Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet doma 02/TM/VF

Od: spakova odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

chtěla bych poprosit o radu, popř. zkušenost. Předesílám, že jsem technický antitalent, takže se zeptám možná trochu blbě :)

Posledních asi 15 let jsme měli doma net přes nějakého místního poskytovatele. Poslední dobou nejsme spokojeni a chceme změnu. Nakonec jsme se rozhodli, že už nechceme být členy žádných sdružení atp., ale vrátíme se zpět k jedné ze spol. O2/TM/VF. Jenže prostě nevím koho vybrat a jakou službu.

Využití internetu - RD, patrový, 2 osoby. Jeden dělá skoro denně doma, ale nic náročného, jen www, maily... ale potřebuje stabilní net normální rychlosti, kdy se nic neseká a mail se neodesílá 5 minut. Večer jsme pak na netu oba s tím, že taková ta klasika - film, seriál, YT, ... Nemáme televizi, žádné TV balíčky nepotřebujeme, jde nám jen o net. Používáme Netflix. Nejsme žádní youtubeři atp :) Nehrajeme hry. Zkrátka jen potřebujeme, aby to stabilně běželo, bez výpadků, když se stane porucha, tak aby ji někdo co nejdříve řešil. Rychlost aby byla taková ta normální - film se stáhne za 5 minut, stránky naskakují plynule, Netflix se neseká.

V O2 mi nabízí "až 100mb/s" za 500 + 100 modem.

V TM totéž za 600 + 70 modem (prvních 6m sleva na 300)

VF 300mb/s za 500 + 70 modem.

Nejvýhodnější se jeví tedy VF, ale nemám s nimi žádné zkušenosti. Mám takovou tu vrozenou nedůvěru k něčemu, co se tváří o hodně výhodněji, než to ostatní :)

Jinak bych asi sáhla po O2...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

0x
Záleží jakou technologii nabízejí, tj co vám vede do baráku...
spakova
hodnocení

No a to je právě to co nevím a netuším, jak to mám zjistit? Před lety jsme měli od 02 klasickou pevnou a přes to intenet. RD je starší, ca 60 let, takže při výstavbě se nic do baráku určitě nenatahalo a za nás jen ten telefon

tomaso
Tak to tam máte nejakr ADSL, max vdsl. Takže vždy přes dráty cetinu a nikdy to nebude rychlejší než co vám cetin nabídne.

hodnocení

0x

napiště odkuud jste vyhledám vám poskytovatele

a jakého poskytovatele máte nyní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]