Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OOP Java

Od: adelserena odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, učím se doma ve svém volném čase programovat a dnes jsem zkoušela tuto otázku: " napište dvě třídy a použijte OO vlastnosti jazyka java, Prvni třída se jmenuje Clovek, bude obsahovat jeno a prijmeni typu String, metoda toString() vypise: jmeno mezera prijmeni. (Karel Mácha). Druha třída ClovekProstredni bude navic obsahovat prostredni jmeno (Karel Hynek Mácha). Metoda toString vypíše všechna tři jména, pozor pokud prostřední jméno nebude zadánom vypíše jen dvě jména "

Ale bohužel jsem nepřišla na to, jak bych měla problém vyřešit.

Mohl by mi prosím někdo poskytnout jednoduché řešení tohoto problému?

Zkoušela jsem pole i arraylist ale bez úspěchu - Předem děkuji :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tohle je úkol typu Cat Dog Animal. Nepotřebujete žádný array list. Jedna z těch dvou tříd bude předek či jak se to český pojmenována, parent a ta druhá bude potomek, Child. Vtip je v tom že child třída muze používat metody, field z parent třídy, předka, rodice. Každá třída pak bude mít svou vlastní implementaci tostring metody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]