Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - funkce INDEX POZVYHLEDAT - vyzná se v tom někdo?

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

zdravím,

měl bych prosbu ještě k jednomu "problému" a to konkrétně k funkci INDEX POZVYHLEDAT

mám v excelu 2 listy. 1. se jmenuje "cíle", 2. se jmenuje "Dokončování a balení". V listu "Dokončování..." je jedna buňka R1, kde je se vypisuje pracovní cíl na směnu. Vypisuje to kód funkce, ten hledá v listu "cíle" v připravené tabulce údaj, který pak se zobrazí v té buňce R1 v "Dokončování...". Na fotografii je vidět ta tabulka z listu "cíle" a da druhé fotografii je vidět výřez z listu "Dokončování...". Ten kód vypadá následovně:

=INDEX(cíle!$D$4:$E$24;POZVYHLEDAT(HODNOTA.NA.TEXT(Dokončování a balení!B2;"dddd");cíle!$B$4:$B$24;0)+KDYŽ(ZLEVA(Dokončování a balení!M2;1)="R";0;KDYŽ(ZLEVA(Dokončování a balení!M2;1)="O";1;2));POZVYHLEDAT("cíl na směnu";cíle!$D$3:$E$3;0))

takže mě se v buňce R1 má zobrazit údaj z listu "cíle" ze sloupce D = cíl na směnu. Ve středu na ranní směně je menší cíl než obvykle. Vypíšu středeční datum ranní směny ale cíl se mi nezmění. Nevím proč? co mám v tom kodu blbě?

děkuji Vám za radu

Excel - funkce INDEX POZVYHLEDAT - vyzná se v tom někdo?
Excel - funkce INDEX POZVYHLEDAT - vyzná se v tom někdo? #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x
ne v ceskych funkcich se fakt nevyzna nikdo, podekujte picusovi, ktereho to napadlo prekladat
hodnocení

Nepochopil jsem, diky za vysvětlení...?
joudic*
pozvyhledat kdyz zleva, tyhle kokotiny vymyslel nejaky kokot jako cesky preklad zavedeneho programovaciho nazvoslovi, ze se v tom ani prase nevyzna. A vy pak muzete byt okresni prebornik na tabulky a vzorce, ale jen v ceskem excelu,.. kdyz vas posadi k univerzalnimu a napisete tam pozvyhledat kdyz zleva, tak se vas excel zepta, co to meles twe?
hodnocení

Rozumim, a vy by jste mi dokazal poradit v tom anglickem jazyce, jak by to melo vypadat ten kod?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]