Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázku, udělal jsem jednu takovou věc s čísli, že A = např. 1, B = např. 3 a C = např. 8 a funkce mého scripta má být, že se A prohodí s B, B s C , C s A, a tak mě napadlo zda se to néda udělat tak, že by se ty čísla nedala srovnat od nejmenšího po nejvetší, jenže netuším jak. Nebyl by tu nějaký odborník co by mi s tím pomohl nebo třeba aspoň poslal video? Mockrát vám děkuji.
Když jsi se dostal až sem tak bys fakt měl dojít i na obrácenou verzi (stačí prohodit znaménka)
Mimochodem to co děláš je takový hodně zmrzačený Bubble-sort který by asi bylo lepší si vyzkoušet než tento víceméně dál nepoužitelný kód, pokud jsi teda už dělal cykly a pole.
Tak co to má dělat? "funkce mého scripta má být, že se A prohodí s B, B s C , C s A" nebo "já potřebuji aby to co na mě vyflusnout bylo řazené od nejmenšího po největší." Protože to není to samé.
1) prohození v sobě nebude mít podmínku IF A < B .. ty to potřebuješ prohodit vždy. Když bych ti do toho tvého skriptíku napsal čísla 3,2,1 tak ti nic s ničím neprohodí, protože skript přeskočí první dvě podmínky a splní se jen poslední a vypíše ti jen 3 2 1
2) Pokud chceš ale čísla jen srovnat od nejmenšího po největší, tak si v sriptíku otoč všechny tři ostré závorky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.