Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Python řazení

Od: pythoon odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám takovou otázku, udělal jsem jednu takovou věc s čísli, že A = např. 1, B = např. 3 a C = např. 8 a funkce mého scripta má být, že se A prohodí s B, B s C , C s A, a tak mě napadlo zda se to néda udělat tak, že by se ty čísla nedala srovnat od nejmenšího po nejvetší, jenže netuším jak. Nebyl by tu nějaký odborník co by mi s tím pomohl nebo třeba aspoň poslal video? Mockrát vám děkuji.

Python řazení

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nbdxv
hodnocení

0x
A jste si jistý, že to, co jste sem poslal, dělá to, co chcete? Protože od pohledu to tak nevypadá. Navíc nepocitate s tím, že někdo zada dvě stejná čísla.
Jinak to, co hledáte, je asi práce se seznamy.

pythoon
hodnocení

Dělá to tohle: zvýrazněné číslice jsou ty co jsem zadal já a to ostatni je to co to na mě má vyflusnout a já potřebuji aby to co na mě vyflusnout bylo řazené od nejmenšího po největší.

Python řazení #2

anon65534
hodnocení

0x

Když jsi se dostal až sem tak bys fakt měl dojít i na obrácenou verzi (stačí prohodit znaménka)

Mimochodem to co děláš je takový hodně zmrzačený Bubble-sort který by asi bylo lepší si vyzkoušet než tento víceméně dál nepoužitelný kód, pokud jsi teda už dělal cykly a pole.

hodnocení

0x

Tak co to má dělat? "funkce mého scripta má být, že se A prohodí s B, B s C , C s A" nebo "já potřebuji aby to co na mě vyflusnout bylo řazené od nejmenšího po největší." Protože to není to samé.

1) prohození v sobě nebude mít podmínku IF A < B .. ty to potřebuješ prohodit vždy. Když bych ti do toho tvého skriptíku napsal čísla 3,2,1 tak ti nic s ničím neprohodí, protože skript přeskočí první dvě podmínky a splní se jen poslední a vypíše ti jen 3 2 1

2) Pokud chceš ale čísla jen srovnat od nejmenšího po největší, tak si v sriptíku otoč všechny tři ostré závorky.

scv®
hodnocení

0x

Na seřazení hodnot si nemusíš hrát s podmínkama a větším/menším číslem, protože by stačilo, kdybys ty proměnné dal do seznamu a pak použil metodu sort() - a je to seřazené samo.

hodnocení

0x

Jednoduše, elegantně, přehledně... (lze to dále optimalizovat, ale ztrácí to názornost)

a=input()
b=input()
c=input()
if a<b and b<c: print (a, b, c)
if a<c and c<b: print(a, c, b)
if b<c and c<a: print(b, c, a)
if b<a and a<c: print(b, a, c)
if c<b and b<a: print(c, b, a)
if c<a and a<b: print(c, a, b)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]