Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč zmodrala fotka a nejde vidět?

Od: tazatelka odpovědí: 6 změna:

Ahoj...uložila jsem jsi na usb flesh fotky 36 fotek krajiny a jedna se proměnila v kostičky a je tam vidět jen kousek jak to je možné? A nemůže se to stát i s ostatními.

Proč zmodrala fotka a nejde vidět?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Chyba při kopírování na USB flešku, kdy se zapsala jen část souboru.

hodnocení

1x
Zcela vyjímečně se to stane při kopírování, důvod jsem nikdy nezjistil. Občas na to jsou háklivější některé čtečky karet(jakási špatná kompatibilita dané čtečky a dané karty), kdy jedna čtečka pracuje spolehlivě a jiná způsobuje podobný nahodilý problém, jako u vás. Fotky, které máte na usb ok už takto zůstanou, ale fleška je bezkonkurenčně nejméně spolehlivé médium. Takže vždy si data po přenosu hned zálohujte jinam.

petrm
hodnocení

1x

Zkusil bych jiný prohlížeč, aby se vyloučila chyba prohlížeče. Taky bych zkusil vytvořit kopii fotek, problém u velkých souborů může být fragmentace.

karel556*
hodnocení

1x
A fotky byly kopírovány nebo přesunuty? Mám zkušenost, že kopírovat je spolehlivější, poněvadž při případné chybě přenosu zůstanou kopírované soubory nepoškozené.

hodnocení

1x

USB flash disky nejsou vhodné pro ukládání fotek, ale jen pro přenos. Jsou nespolehlivé.

hodnocení

1x

Nejspíše je to poškozený soubor, jak píší ostatní, nicméně "prohlížeč fotografií pro windows"není zrovna nejlepší prohlížeč. Je nesmírně pomalý, TIFF soubory větší než 3 mega mu dělají problémy, já ho okamžitě na všech PC přenastavuji na Irfanview -> irfanview.com/... jak já říkám "rozjetou kočku":) Nicméně vy vyzkoušejte fotku otevřít např v malování, které je součástí systému a ověříte si zda je fotka OK či K.O.
Klikněte na fotku pravým tlačítkem, zvolte možnost Otevřít v programu a vyberte Malování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]