Nejste přihlášen/a.
zdravím
mám v excelu zamknuté některé buňky a zaheslovaný celý list. Je tam i filtr řazení. Ale ten mi nefunguje. Dočetl jsem se, že při zamknutí mám mít zatrženou možnost "použít automatický filtr" . ano to mám, mám zatržené skoro všechno (krom prvního) a stejně to nefunguje. Proč? co dělám špatně?
děkuji za rady
Umožnit některé výjimky (např. ten filtr) musíte při zamykání listu, to znamená v listu ještě odemknutém. Kdyby to šlo v listu zamknutém, ztrácelo by zamčení smysl. Takže odemknout (pokud to máte zaheslované a heslo neznáte, máte smůlu) a teprve při novém zamykání zaškrtnout příslušná políčka.
...tak sooráč... Teď jsem to zkoušel a skutečně je filtr nepřístupný, i když je příslušné políčko zaškrtnuté. Takže nevím
Postup je trochu jiný.
1) Nejdříve musíte na záložce Revize -> Povolit uživatelům úpravy oblastí.
2) Potom musíte nastavit oblast, ve které budou platit jiná oprávnění
3) Teprve potom kliknete na Zamknout list a nastavíte povolené akce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.