Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - mám zamknutý list a nefunguje mi filtr

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

zdravím

mám v excelu zamknuté některé buňky a zaheslovaný celý list. Je tam i filtr řazení. Ale ten mi nefunguje. Dočetl jsem se, že při zamknutí mám mít zatrženou možnost "použít automatický filtr" . ano to mám, mám zatržené skoro všechno (krom prvního) a stejně to nefunguje. Proč? co dělám špatně?

děkuji za rady

Excel - mám zamknutý list a nefunguje mi filtr
Excel - mám zamknutý list a nefunguje mi filtr #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Umožnit některé výjimky (např. ten filtr) musíte při zamykání listu, to znamená v listu ještě odemknutém. Kdyby to šlo v listu zamknutém, ztrácelo by zamčení smysl. Takže odemknout (pokud to máte zaheslované a heslo neznáte, máte smůlu) a teprve při novém zamykání zaškrtnout příslušná políčka.

doplněno 18.03.22 16:28:

...tak sooráč... Teď jsem to zkoušel a skutečně je filtr nepřístupný, i když je příslušné políčko zaškrtnuté. Takže nevím *nevi*

hodnocení

No pravě, ja mam nektere bunky zamknute, ale tam kde mam filtr tak ne. Pak zahesluju cely list a filtr nefunguje

hodnocení

takže nelze tohle udělat? nevíte někdo? nelze zamknout proti přepsání alespoň samotné buňky, aniž bych zamkl list, ale fungoval mi filtr? asi ne, že?

hodnocení

0x

Postup je trochu jiný.

1) Nejdříve musíte na záložce Revize -> Povolit uživatelům úpravy oblastí.

2) Potom musíte nastavit oblast, ve které budou platit jiná oprávnění

3) Teprve potom kliknete na Zamknout list a nastavíte povolené akce

Excel - mám zamknutý list a nefunguje mi filtr #3
hodnocení

děkuji za navod, sice to mám jinak pojmenovane, ale nějak jsem to udělal a vypadá že to funguje, děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]