Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte někdo, jestli se dá něco dělat s NTFS oddíly, kde je prý poškozená MFT tabulka a není možné ji obnovit? Jde o interní HDD používaný jednou za XX dní v USB docku, kde něco (odpojení, napájení, samotný dock?) selhalo. Zkoušel jsem TestDisk, ale obnovit tabulku ze zálohy nelze. NTFS oddíly se hlásí jako RAW, ale když jsem na jeden z nich zkusil Check Disk, tak už se typ a velikost oddílu zobrazuje správně. Průzkumník Windows oddíl stále neotevře, ale data recovery SW jako třeba R-Studio se dovnitř dostane a zdá se, že by mělo být možné obnovit většinu souborů (před Check Diskem v lepším stavu, ale ne o moc). Hlavní adresářová struktura oddílu je celkem pohromadě, ale další obsah je rozházený - většinou o 1-2 adresáře dále, někdy úplně jinde, po Check Disku pak v jeho adresářích. Neexistuje nějaká jednodušší a rychlejší varianta, než probírat skoro 2,5 TB soubor po souboru?
Bump, protože aktualizace otázky nefunguje...
Jo, na první pohled to vypadá zle. Třeba Recuva mi tam najde asi 35 tisíc JPG souborů bez cesty, které mají místo původních názvů jen číslo (což asi udělal ten chkdsk)... paráda. Ale R-Studio už zobrazí mnohem víc, vč. mnohdy správného umístění. Tak si říkám, že když se k těm datům některý SW dokáže dostat, jestli není nějaký způsob, jak si ušetřit trochu práce. Ty disky jsou dva, s víceméně stejným obsahem, takže mám pořád k dispozici i oddíly před check diskem. Ale netuším, co s tím vůbec můžu dělat, kromě zdlouhavého probírání jednoho souboru po druhém. A stejně není jisté, že ta obnova bude u všech souborů úspěšná...
Co nějaký zásah v hexu? Nedávno jsem takhle zachránil VeraCryptem zašifrovaný flash disk - stačilo udělat bitovou kopii a v hex editoru umazat header. Nedá se s MFT také něco provést? Nebo nějaký "rebuild" na základě obsahu, když ten tam pořád je?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.