Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux Mint nevidí Wi-Fi

Od: totak® odpovědí: 5 změna:
Zdravím místní uživatele Mintu. Dělám další pokus po několika minulých na NtB Lenovo a Asus.
Teď mi přinesla dcera historicky kousek Acer Aspire ONE. Bohužel mint jako v obou předchozích pokusech není schopný najít WiFi.
Co dělám špatně? Na Asus notebooku většina zdrojů tvrdí, že mají pro mint neznámý typ síťové karty ale proč to nejde ani na Asus a Lenovo?
Dolcela se mi prostředí Mintu líbí ale asi zase skončím na nějakém derivátu Ubuntu jestli mi neporadíte nějaké kouzlo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejsem žádný ajťák, ale problém "vidím" v tomto: Kvůli HW požadavkům jsem použil starý Mint 13

Zkus nějaký nový.

Na jednom Pc mám také Mint a celkem dobře se sám aktualizuje.

hodnocení

1x

Tohle píšu z Linuxu Mint 20 Ulyana, co mě běží na starém noťasu HP EliteBook 8460p.

Takže bych zkusil nejnovější distribuci a uvidí se.

hodnocení

Jo, už jsem narazil na nedostupnost ropository pro ukončenou podporu staré verze. Takže tam opravdu budu muset narvat něco novějšího. Netušil jsem že po ukončení podpory verze mažou i repozitáře. Takže když jsem se konečně dostal k tomu že to píchnu na kabel, tak polovina požadavků na update softvéru skončila hláškou o nedostupnosti ip na které měly update balíčky být. Takže zase začnu od začátku s nějakou podporovanou verzí mintu. Jen si nejsem jistý že na ten starý lowend lowcost netbook vůbec pojde 64 bit systém protože 32bit skončil na mint18 a další už jsou podle všeho jen 64 bit

hodnocení

0x
Podle mne je třeba pouze nainstalovat drivery pro wifi kartu, taky jsem to kdysi řešíval na jednom netbooku s broadcom wifi. Většinou stačí jen připíchnout na síťový kabel a správce hw nabídne patřičný ovladač ke stažení a instalaci. Případně zjistěte o jakou síťovku se jedná a určitě najdete na googlu, jaký balíček je třeba instalovat.
hodnocení

Dík za radu. Hrabu se s tím celé odpoledne. Vzal jsem si to do lázní, že na to budu mít čas ale nedošlo mi že bez kabelu to bude tak šílený opruz. Kvůli HW požadavkům jsem použil starý Mint 13 a dohledat k tomu správnou verzi ovladačů která půjde do kupy to je porod. Když už to někde vyhrabu, tak to zase není v *.deb formátu a muselo by se to převádět..
No zkrátka jsem se rozhodl že to počká až se dostanu ke kabelu. Každopádně dík za potvrzení, že moje cesta byla správná, jen se to Zadrhlo na tom že ovladače wifi bez funkčního wifi z wifi nestáhnu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]