harddisk "promazan" televizorem s Android: Dobry den, ke sve hruze jsem posleze zjistil, ze LG Android TV mi promazal soukrome slozky s fotkama z dovolenych, atd... Na Usb HDDisku je jeste porad 1 TB mista, tak nevim, proc? Vytvoril si svou novou slozku, a moje fotky jsou pryc, i kdyz mista na vytvoreni slozky a ke vlozeni "svych" souboru mel A. televizor dost... Vim, ze promazal (ukryl) pouze nazvy souboru a ten obsah tam je, ale slozka ukazuje obsah, jako prazdny (, pricemz jsem v ni nebyl)... Schvalne harddisk necpu do niceho s Microsoftem - a ted tohle... Divam se do HDD pres Ubuntu a take ukazuje prazdnou slozku... Na jmeno te "ozivovaci" aplikace si bohuzel neumim vzpomenout - poradite, prosim? Diky moc.
Ty jsi zvolil inicializaci disku a to je format disku… smazani vseho a vytvoreni sifrovaneho filesystemu pro funkci VCR. LG te bezpochyby varoval, ze data budou SMAZANA! Predstava, ze Tv bude zapisovat jen tak nesifrovane? To jde, ale musi byt TV hacknuta, na tovarnim nastaveni komercnich TV to nejde, kryji se z licencnich duvodu. Restore? Napadaji me jen placene aplikace.
Pokud došlo jen k přeformátování (nejspíše), lze obnovit. Samozřejmě ne vše. Nelze obnovit oblasti, na kterých už byl proveden zápis. Program neplacený TestDisk, obsaženo například na LIve CD SystemRescue nebo portable. Chce to mít zkušenost či nastudovat, nebo požádat znalého. Jinak může dojít k definitivnímu zničení obsahu. Základ je obnovovat na jiný nosič dat.
Diky moc, recuva docela pomohla, ale data musela na novy HDD. 800 Gb zachranilo za cca 24 h, pak rozdelovani do slozek dle casu, srovnani s maps - kde jsme byli ve ktery den = do slozek podle mista... Cca odhaduji dalsi tyden ...placena verze vam, domnivam se, zachova i rozdeleni do slozek = puvodni hierarchii. Presto - diky moc za radu.
S diskem uz nic radeji nedelejte. Jak televize, tak Linux/Unix, tak windows pouziva ruzne filesystemy. Nejspis se poskodil jen zavadeci sektor MBR a data na disku stale jsou. Cim vic si budete ale s diskem hrat, tim mensi je sance na obnoveni. Ps: nejspis jste myslel program Recuva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.