Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, musím převést můj stolní počítač, četl jsem že bych měl nějak zafixovat chladič prosecoru tak bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá s tímto zkušenosti a jak bych měl onen chladič zafixovat. Děkuji
Počítače, které jsou součástí CNC strojů (tedy běžné, kancelářské většinou HP) převážím často a nikdy jsem to nijak neřešil. Jediné co při převozu stroje dělám je to, že ten PC vymontuju z mašiny a buď to dám šoférovi do tahače, nebo si PC dám do svého auta ( přece jen D1 nezaručuje zrovna jízdu bez otřesů )
Dobrý den,
v první řadě je nutné ověřit zdali je chladič ukotven k základní desce šroubky, nebo na "přesku"
je-li našroubován nemusíte se ničeho bát a přesně podle rady počítač na ležáka základní deskou blíže k sedačce jej převezte.
Ji-li na "přesku"doporučím sejmutí chladiče, při nárazu (pro trolly myslím například prudké brždění nebo ostrá zatáčka ne náraz vozidla), horzí nejen uvolnění chladiče a poničení součástí na základní desce, ale také ulomení jazýčku který zajišťuje kotvení procesoru k soketu, ve všech případech se základní deska znehodnotí.
Postupprosím nejprve přečtěte celé) celý Vám proces nezabere více než 15 minut.
jedna strana přesky je více perforovaná zatlačte na místě perforace nejprve dolů pak směrem k chladiči, aby jste přesku uvolnil z jazýčku, niní již chladič pohodlně sundáte.
Mezi procesorem a chladičem je teplovodivá pasta, ta má mík konzistenci například zubní pasty,
Není li pasta ztvrdlá, chladič převezte zvlášť a poté stejným způsobem vraťte na místo.
je li tvdá je nutné chladič i procesor otřít vatičkou navlhčenou v lihu, nebo když nemáte postačí vodka či odlakovač, do čista poté vysušte.
poté převezte a po cestě kupte Pasty pro chladič/...
Velmi malé množství nové pasty (vrstva méně než 1mm) naneste rovnoměrně na procesor. dávám zhurba 4 kapky a rozetřu hladítkem vy mužete použít třeba starou vizitku. Poté vraťte stejným způsobem chladič na místo.
PS: výměna teplovodivé pasty se doporuče jednou za dva roky pro všechny počítače.
hezký den.
a když si koupíte počítač třeba u CZC nebo podobných firem, které podle přání skládají PC... nebo kupujete hotovku z alzy... to vám jako taky jenom pošlou krabičky s tím, že bylo odzkoušeno a zase rozebráno a máte si to poskládat?
Ještě nikdy jsem u stolních počítačů neviděl ani neslyšel nic o fixacích HW pro přesun... často byly koupené PC přelepeny páskou potvrzující záruku PC - při přerušení (otevření bočnice) jste o záruku přišli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.