Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz počítače

Od: matejos odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, musím převést můj stolní počítač, četl jsem že bych měl nějak zafixovat chladič prosecoru tak bych se chtěl zeptat jestli někdo nemá s tímto zkušenosti a jak bych měl onen chladič zafixovat. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

6x
Jestli to neni kilove monstrum tak akorat nest opatrne a v aute polozit na bok, at je chladic smerem nahoru.

hodnocení

3x
Počítač jsem v autě převážel mockrát (i stovky km) a nikdy se mu nic nestalo. Chladiče byly různé (Artic freezer 7 pro, Scythe mugen, atd. anebo naposledy vodní chlazení) a nikdy jsem neřešil postavení case na bok (i když tím člověk asi nic nezkazí, pokud si nepoškrábe bočnici), vždycky byl v originální poloze..

hodnocení

2x

Počítače, které jsou součástí CNC strojů (tedy běžné, kancelářské většinou HP) převážím často a nikdy jsem to nijak neřešil. Jediné co při převozu stroje dělám je to, že ten PC vymontuju z mašiny a buď to dám šoférovi do tahače, nebo si PC dám do svého auta ( přece jen D1 nezaručuje zrovna jízdu bez otřesů )

speedy*
hodnocení

1x

Dobrý den,

v první řadě je nutné ověřit zdali je chladič ukotven k základní desce šroubky, nebo na "přesku"

je-li našroubován nemusíte se ničeho bát a přesně podle rady počítač na ležáka základní deskou blíže k sedačce jej převezte.

Ji-li na "přesku"doporučím sejmutí chladiče, při nárazu (pro trolly myslím například prudké brždění nebo ostrá zatáčka ne náraz vozidla), horzí nejen uvolnění chladiče a poničení součástí na základní desce, ale také ulomení jazýčku který zajišťuje kotvení procesoru k soketu, ve všech případech se základní deska znehodnotí.

Postup:(prosím nejprve přečtěte celé) celý Vám proces nezabere více než 15 minut.

jedna strana přesky je více perforovaná zatlačte na místě perforace nejprve dolů pak směrem k chladiči, aby jste přesku uvolnil z jazýčku, niní již chladič pohodlně sundáte.

Mezi procesorem a chladičem je teplovodivá pasta, ta má mík konzistenci například zubní pasty,

Není li pasta ztvrdlá, chladič převezte zvlášť a poté stejným způsobem vraťte na místo.

je li tvdá je nutné chladič i procesor otřít vatičkou navlhčenou v lihu, nebo když nemáte postačí vodka či odlakovač, do čista poté vysušte.

poté převezte a po cestě kupte Pasty pro chladič/...

Velmi malé množství nové pasty (vrstva méně než 1mm) naneste rovnoměrně na procesor. dávám zhurba 4 kapky a rozetřu hladítkem vy mužete použít třeba starou vizitku. Poté vraťte stejným způsobem chladič na místo.

PS: výměna teplovodivé pasty se doporuče jednou za dva roky pro všechny počítače.

hezký den.

Beru tvůj názor, ale nesdílím tvé obavy. Viděl jsi někdy, že by chodily pc a servery z fabriky polorozebrané? A víš kolik pc už jsme v práci po kraji převezli každý rok? Bál bych se jen o speciálních konfigurací s mega chladičem.
To samé přepastovaní- 2 roky? Proč? Ano pasta degraduje, ale pochopím to když repasuješ pc, ale ne po dvou letech. To bych v práci nedělal nic jiného.
Ale jinak oceňuji svůj smysl pro komplexní radu a cením si toho.

hodnocení

0x

a když si koupíte počítač třeba u CZC nebo podobných firem, které podle přání skládají PC... nebo kupujete hotovku z alzy... to vám jako taky jenom pošlou krabičky s tím, že bylo odzkoušeno a zase rozebráno a máte si to poskládat?

Ještě nikdy jsem u stolních počítačů neviděl ani neslyšel nic o fixacích HW pro přesun... často byly koupené PC přelepeny páskou potvrzující záruku PC - při přerušení (otevření bočnice) jste o záruku přišli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]