Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stala se mi taková nemilá věc, že mi kamarádka poslala odkaz na společné fotky a když jsem to otevřel, tak tam žádné fotky nebyly. Vyjelo tam něco ve smyslu, že se přihlášení nezdařilo nebo tak něco, ale nejsem si moc jistý, protože jsem to ihned zavřel a zároveň mi došlo, že to mohl být nějaký odkaz, který ani ona sama neposílala. Odkaz na web jsem hodil do speciálního online antiviru, co bezplatně funguje, a ten našel, že tam je 13 něčeho - většinou to psalo phishing, malicious. Ihned jsem projel počítač antivirem a ten nic nenašel.
Vím, že když se toto stane, tak ten napadený (v tomto případě já), pak začne rozesílat zprávy na messengeru všem ostatním přátelům. Dnes je to druhý den a doposud se nic nestalo. Nepozoruji zatím nic podezřelého.
Tímto bych se chtěl zeptat, zda když člověk otevře takový odkaz, tak zda to znamená, že je fakt napadený? Když jsem ten odkaz otevřel, tak mi ani nic nevyjelo o tom, že by třeba můj antivirus zablokoval přístup nebo něco takového. Chodím přes PC do banky apod. a teď se dost bojím. Aby to nebylo někde shované a nečekalo to na přihlašovací údaje. Hlavně můj antivirus říká, že tu žádná hrozba není, tak pak nevím, kdo by to mohl odhalit.
Díky moc za vysvětlení
Otevřel jsem tu stránku a během 5s jsem jí zase ihned zavřel, takže jsem se nikam nepřihlašoval a nijak dále s tou stránkou nepracoval, takže hádám, že by to mělo být všechno v pořádku. Mým přátelům doposud nic nepřišlo. Mám z toho všeho jen takový divný pocit. Každopádně díky za útěchu a vysvětlení.
Sóbore f počitačo só v bezpeči na 99,99%. Phishingová stránka je stránka, kerá se tváři jak iná a snaži se ot Vás zéskat info, kery beste zadale do stránke. Malicious se snaži Vás přezječit abeste si ztáhle jejich pochebny programe. Tož v podstatě žádná přémá infikaca PC nenastane. Posledni verze Chromo maji Sandbox, tož každá stránka běži odděleně, tož ani zároveň otevřeny stránke se nemužó vzájemně nic zvjedět. Velece ve vémečnéch přépadech, debe programátoře prohližeču odělale nejakó to mélko, tož be se muhle záškodnice té mélke veožit, ale to be znamenalo, že tech pár záškodnikó je chetřéšich jag mega arzenál Googlo nebo měle záškodnice prostě ščěstičko veleky jag sviňa. Nevim jag je to fčelka f inéch prohližečich. Ale tož ste na 99% f bezpeči. Večištite historio a data prohližeča estle furt čujete ohroženi.
To jsem dostal kdysi také a jelikož se dodnes nic neděje, patrně to není nebezpečné. Bohužel to přichází z napadených adres vašich přátel a pokud to otevřete, nejspíš se to pak šíří i z vaší adresy. Ovšem já jsem od přátel žádnou informaci, která by svědčila pro hacknutí mého profilu, nedostal.
PS: Phone banking nemám, tedy z tohoto směru získání informací k účtu nehrozí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.