Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zálohování fotek

Od: simona odpovědí: 9 změna:

Krásný den,chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s ,,programem,, Zonerama na zálohování fotek?

nebo jak řešíte zálohování fotek a videí?

Potřebovala bych je ,,někam,, zálohovat, ale fotek mám hodně v řádu tisíců.

někam kde bude velké uložiště, zdarma a bezpečné. aby to třeba za rok nezrušili. vím to se nedá neovlivnit.

zatím mám vše na USB diskách, kde to není úplně bezpečné, už se mi i stalo že jedna fleshka přestala fungovat i SD karta

fotky google mají omezení 15 GB to používám v mobilu na běžné fotky atd..

ale jde mi o to zálohovat ,,vzpomínky,,

Budu ráda za rady, moc děkuji. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

putouputin
hodnocení

3x

Zadarmo dostanete leda tak radu, jistotu a kvalitní službu určitě ne. Lepší řešení, než spoléhat se na jiné a platit jim je zálohovat si to na SVŮJ pevný disk. Ve skutečnosti na dva, na obou bude totéž a budou se chovat jako jeden, ale až jeden z nich zemře, vymění se a nic se neztratí. Flashky jsou krajně nevhodné. Disky muzou být ve stolním počítači, lepší by bylo ale speciální zařízení NAS. Já mam vše ještě na jednom externím disku, který je mimo bydliště kvůli bouřce, poruše samotného NAS, sabotáži, požáru atp. A stejně nejsem klidný na 100%.

hodnocení

2x
Asi nemám až tolik fotek, tak mě stačí řešení, že mám Blu-Ray mechaniku, která umí vypalovat tzv. M-disky. Data na nich by měla vydržet opravdu dlouho. Jeden Blu-Ray disk má kapacitu 25 GB.
P.S. Samozřejmě že fotky a jiné na HDD mám zálohované ještě na dalším disku.

karel556*
hodnocení

1x

Třeba externí hdd 2TB, ale zdarma určitě ne, ten si musíte koupit, flešky nejsou vhodné.

hodnocení

1x

Svá soukromá data bych nikdy nedal na žádné veřejné úložiště ani zadarmo. Elektronické paměti jsou drahé a nespolehlivé. Nejspolehlivější a nejlevnější jsou mechanické a optické disky. 1 GB v nich stojí 0,30 - 1,2 Kč. Na zálohy se mi osvědčily staré SATA disky, které se dají koupit od 0,30 Kč/1GB. K připojení k PC jsem dřív používal USB - SATA adaptér, pak jsem koupil dokovací stanici. Práce s ní je jednoduchá. Disk se prostě zastrčí do šachty. Zajímavé fotky zálohuju ještě na DVD.

hodnocení

0x
Fleška nebo karta je bezkonkurenčně nejporuchovější médium! Základ je mít data vždy na dvou datových nosičích fyzicky oddělených. Já mám fotky na hdd v pc a používám synchronizaci na externí hdd(doporučuji spíše 3,5"). Toto ještě jistí mega.nz cloud - 50gb zdarma(automatická synchronizace - příjemný klient pro linux, windows i android). Cloud zdarma bych vůbec nezavrhoval, samozřejmě je ale podmínkou mít vždy kopie fyzicky na dvou hdd! Pak můžete mít cloud zdarma jako třetí úložiště bez obav z vypnutí služby.

hodnocení

0x

Ano, SD karty odcházejí (náhle a totálně), ,,flashky taky občas(někdy totálně, někdy jsou znečitelněna),,SSD disky občas (nezazil jsem). plotnové disky ještě méně častěji.

Nicméně Nejbezpezpečnějí je mít z Aspoň 2 různé kopie dat, a taky na dvou roznych místech

Jakým způsob zálohy má být? offline záloha. nebo se má sychronizovat?

slyšela jsi pravidlo 3-2-1?

Jak moc "profi" to má být

15GB je nic. já mám 24000 GB storage ze na dvou discích (zdaleka ne plné , al ečlověk to pořízuje do budoucnosti)

jardaaa
hodnocení

0x

Simono, zdarma leda tak pusu.

Řádově statisíce fotek, si lidé uchovávají na Apple úložišti, samozřejmě za nějaký ten poplateček. Ale ten komfort a ekosystém, to za to i stamilionům lidí stojí. Nic lepšího a jednoduššího, a ani v globále levnějšího Defakto není.

Můj názor? Určitě lepší, než to dát zadarmo Googlu, kteří se živí na vaší reklamě, Pro který jste jenom produkt. Ale to vám asi nevadí, protože nejspíše používáte Android.

ps: já mám zadarmo spousta cloudů, Na dropboxu zadarmo 25GB, na jednom nejmenovaném dokonce 100 GB, na google fakt nic.

pss: Ale tím, že to požadujete zadarmo, a že to ukládáte na flash disky, Defakto říkáte, že vám o to moc nejde.

pomahatachranit

Apple fotky funguji na androidu pres 2 roky. I vy muzete mit fotky na svem applu google fotky a vyuzit 15gb zdarma :)

15gb neni omezeni, ale kvota zdarma ... za vice dat se normalne plati jsou zde moznosti nad 1tb apod, rodinne tarify... staci zaplatit a ma kolik potrebuje, nemusi transformovat vse do jine sluzby jen aby platila jinde...sluzby jsou velmi podobne jak funkcne tak kapacitne. Z prispevku je patrne ze take pouzivate kvoty zdarma u ruznych spolecnosti, take jste tedy produkt.

To ze se apple plati od 1gb nebo kolika z nej nedela jeste lepsi sluzbu. Levnejsi cloudovych sluzeb v globale jak rikate je hned nekolik.

Tak to ste moc neporadil kdyz byl pozadavek na radu zdarma (to je samozrejme scifi) a to potencialne nejzajimavejsi je u vas "nejmenovane"...

hodnocení

0x

Já zálohuji několik let na externím disku.

google.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]