Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde lze najít seznam domén?

Od: mladyvedec odpovědí: 16 změna:

Budu si zakládat www stránky, mam zajímavý název domény, jenže když chci zjistit, zda je doména již obsazená objeví se mi x www stránek, na kterých je zhruba napsano toto : do okénka napište název domény a objeví se vám zda je doména již zaregistrovaná či nikoliv. Jenže to má velký háček, co když doména zaregistrovaná není, ale protože je to dobře vymyšlený název www stránky, tak se mi v odpovědi objeví doména je již zadána a na dotyčné stránce kam jsem zadával dotaz si ji přivlastní, nejsem dnešní, vím, že se to klidně může stát. Proto sháním jmenný seznam domén názvů www stránek. Existuje někde k normálnímá nahlédnutí seznam domén? Prosím zároven odpovědi bez urážek, slušně se ptám, prosím o slučnou odpověď, děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

1x
Takže když si přes ty tvoje stránky vyhledam, jestli je volná doména www.zemankouriputina.cz tak si ji hned někdo zaregistruje?
mladyvedec
hodnocení

Tak blbej název stránky asi ne, ale když má stránka zajímavý název tak klidně, ono fantazii nemá každý. Znovu opakuju otázku, existuje někde na netu volně k nahlédnutí seznam českých domén? Ano nebo ne, ví to někdo? Číst umím, nepotřebuju se ptát "zprostředkovatele", který mi sdělí jestli je nebo není doména volná.

tomaso
A podle čeho poznají,jestli je ten název dobry nebo ne?

hodnocení

1x

zdravím, odpověď jako jmenný seznam vám nenabídnu, rady kde požádat jste dostal a také kde hned ověřit majitele domény.

Ale, opravdu si myslíte že když dáte ověřit název domény, že vám během dvou sekund nějaký registrátor sebere váš nápad? a zobrazí se vám že je doména registrovaná? To si vážně nemyslím..

A pokud není, tak nelenit a nezjišťovat fámy okolo a ihned zadat registraci a min. zaparkování domény..

re4zon
hodnocení

0x
Jinymi slovy hledas databazi o nekolika miliardach zaznamu. Existuje, samozrejme. Napis spravci prislusne TLD. Pravdepodobne ti bez urazek napisou, ze ses zblaznil.
Paranoia je hrozna vec.
mladyvedec
hodnocení

Ono existue nekolik miliard domén končících na cz? Co je na tom , že si chci někde přečíst názvy českých domén? To je paranoidní? A jinak jak jsem psal, nešlo by to věcně a bez urážek? Pokud to umíš neurážet toho kdo se ptá na konkrétní otázku. A když už nevíš odpověď tak raděj nepiš nic.

re4zon
1. O cz jsi nikam nic nepsal. 2. Nikde nevidim zadnou urazku. 3. Domen je takrka neomezene mnozstvi a jejich existence, resp. registrace se meni v case. I kdyby neco takoveho existovalo (jako ze existuje, v dns zaznamech, ale ty asi tezko nekdo bude kovertovat do tobe pristupne podoby), tak za hodinu to bude jinak
4. Myslet si, ze kdyz nekam neco zadas, tak ti to nekdo automatem zaregistruje je skutecne paranoidni. Na to by nekdo musel mit neomezene prostredky a hlavne duvod to delat. 5. Jestli myslis, zes vymyslel nejaky ohromne atraktivni nazev domeny, tak si ji honem zaregistruj. Totez muze napadnou na hodinu nekoho jineho. Ale tak to na 99% nebude, ze ti neco prijde zajimave jeste neznamena, ze to je k necemu. Domena ma hodnotu diky navstevnosti. Vyjimky jako sex.com uz jsou daaavno registrovane a nemas sanci je ziskat.

hodnocení

0x

Většina lidí hledá zde: Vyhledávání v registru: https://www.nic.cz/

A pokud je volná tak si ji zaregistruje.

Neber to zas tak moc vědecky :)

mladyvedec
hodnocení

A jsem tam kde jsem byl, na www nic jsem nezjistil nic konkrétního , není tam k dispozici konkrétní sezrnam existujících domén, který bych si mohl sám přečíst, číst umím, ale když jsem ty stránky navštívil tak bych dle jjich návodu měl bych do kolonky napsat název domény a oni mi pak následně sdělí zda je doména zaregistrovaná nenbop ne. Takže seznam není volně pro veřejnost přístupný. No to je "paráda"

jirib
Pokuď ti to napíše,že je volná,klikneš zaplatit kartou on-line a máš ji...záleží,kolik máš peněz...na kolik let jsi schopen si to zaplatit...10let,20let...to už leze do peněz.
mladyvedec
hodnocení

Jak tak kooukám, tak seznam domén existuje jen u firem, u kterých si lze doménu zaregistrovat, hm to je celkem slušný byznys, "tajit" neposkytovat bezplatně seznam domén veřejnosti a pak domény laskavě poskytovat k registraci -)), takhle se vydělává. Jinak k tomu tématu, popravdě nic by se nestalo, kdyby existoval státní oficiální přehled domén cz ne nějaký privátní podnikatelský, který za úplatu si laskavě uvolní sdělit zda je či není doména registrovaná. Jen na okraj, dobrá doména se dá docela dobře zpeněžit, proto je pošetilé psát pracně vymyšlenou doménu do jakéhosi okénka a "vyzvonit ji na nějaký web, pro to, aby si ji mohl kde kdo přečíst, v téhle době už nevěřím nikomu natož nějaké stránce která nabízí poskytnutí informace o doménách,informace, které by měli být přístupné bezplatně a veřejně.

tomaso
To si vymyslel sam nebo ti nekdo pomáhal? Nesmysl vedle nesmyslu...

mladyvedec
hodnocení

tomaso, tvoje odpovědi na moje otázky jsou o ničem, tak raděj nepiš, když nevíš nač se ptám, ostatně ten tvůj název domény o putimovi ukazuje uroven tvojeho myšlení

Seznam domén je blbost. Jak píší ostatní, dělá se to opačně - zásad svoje jméno a zjistíš zda registrované je nebo ne. Nejjednodušeji to udělá tak. Že tu adresu prostě napíšeš do prohlížeče, jeli volná tak dostaneš chybovou zprávu 404. Eventuálně se zobrazí stránka že tu doménu můžeš mít a že ti ji určitá firma zprostředkuje - to je psal jejich spekulativní byznys
Na druhou stranu je ta doména pro mnoho uživatelů naprosto irelevantní, stačí jim když jim Seznam tu stránku / firmu najde, že je ne hada adresa vůbec nevědí

jirib
hodnocení

0x
Jako českou doménu...to tedy nebude moc atraktivní...něco jako naše značky na přání...vyhozených 10.tisíc...
Doména musí být světová,buď eu. nebo com.

hodnocení

0x
Ono nejde vyhledávat v registru podle subdomén.
A taky doména můžemít zaregistrovaná ale nemusí na ní běžet server natož mít dns záznam natož ani v DNS zóně existovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]