Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux Mint - problém s displejem

Od: linuxator odpovědí: 1 změna:
Ahoj. Jsem v Linuxu začátečník, mám notebook HP. Ve windows 10 mám škálování na 125 a rozlišení 1920x1080, vše vypadá dobře.Když jsem si nainstaloval Linux Mint 20.3, tak se mi vše zdálo strašně malé, v nastavení jsem nastavil frakční škálování na 125, pak už to vypadá správně. Ale obraz rozmazaný, rozlišení mám nastaveno na 1920x1080, nějaká rada?
doplněno 20.02.22 00:51:

tento problém mám ve všech linuxových distribucích /dokonce i když jsem zkoušel Chromium OS/

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je bohužel problém grafického rozhraní. Asi Gnome. Ale tyhle problémy se objevují všude, třeba i na Macu s ext. displejem je písmo hrubé, jakoby nevyhlazené.

Jediné co bych zkusil ,nejčerstvější verzi Mintu, případně gnome, případně vyměnit gnome za něco funkčního a nebo celou distribuci.

(Buď rád, mě na notabooku Nějaká Fedora způsobila problikávání řádek i na statickém obrazu, něco jako kdyby tam byl prokládaný režim a obraz se posouval o pixel nahoru a dolu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]