Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřátí počítače

Od: denisa20 odpovědí: 10 změna:

Zdravím, asi před 2 měsíci jsem si instalovala z windows 10 windows 11, a od té doby pokaždé, když zapnu třeba the sims, tak mi notebook (HP) po chvíli bez varování jde spát a když ho zapnu, objeví se, že se vypnul kvůli přehřívání. Momentálně je mlh notebook na 70 stupních, což je prý dost jsem četla. Nikdy dřív jsem s tímhle potíže neměla. Nějaké rady? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Další možnost přehřívání (už jsem párkrát řešil). je problém s větráním. Bývají přicpané výfukové otvory, vadný ventilátor...případně u starších noteboků je vhodné přepastování, teplovodní pasta bývá "vyschlá", tedy špatný převod tepla na chladič...ale nejdřív je třeba se zaměřit na ventilátor a pak chlazení... Máte HP xxxx? V provozu od roku xxxx?

denisa20
hodnocení

Je v provozu od roku 2020, dostala jsem ho v srpnu.

Byl nový? Nebo už předtím provozovaný... nárohy na The sims, tam by problém být neměl

Vrácení na W10 ... zde popsáno textem...Něco tady o vašem Ryzenu ,... Pokud vše selže, tak zbývá čistá instalace

hodnocení

1x
Od 2020 by to neměl být problém vyschlé pasty. Ta vydrží v pohodě 10 a více let. Jestli ho ale taháš do postele nebo používáš tak, že leží na gauči bude pravděpodobně plný prachu. Pak by pomohlo kdyby ho někdo, kdo ví, co dělá vyfoukal stlačeným vzduchem. Další problém by mohl být ve výkonu větráku chladiče. Po dvou letech provozu by mu nic být nemělo ale mohl by to být nějaký vadný kus.

anonymus1
hodnocení

0x

Nejsem v tomhle moc zkušený ale obecně 11 jsou o dosti náročnější než 10. Normální teplota počítače by měla být 35 stupňů, vašich 70 má být u maximální zátěže. Osobně bych vyzkoušel převést zpět 10 ( na vlastní riziko ztráty dat ) a nebo se jít zeptat do servisu. Ještě se zeptám, co máté konkrétně za notebook?

denisa20
hodnocení

Mám HP, procesor AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz, jestli to něčemu pomůže. Taky bych nejraději přešla zpět na 10, ale nevím jak a bojím se, že to pro mě nebude cenově dostupné.

mathew

Notebook, který má při hraní her 35°C bych chtěl vidět;)

Když tam vrátíte win 10 tak to dělá taky nebo to funguje normálně?

servis
hodnocení

0x

Hlavně u počítače se měří teploty jednotlivých komponent které bývají dost rozdílné. Těch 35° může být na základní desce, nebo na HDD, ale podstatná bývá teplota CPU (případně GPU), a tam je 35° nesmysl, tak kolem 50 když pomalu nic neděláte, při hraní her běžně kolem 70° to není nic zvláštního. Pokud se při zátěži (hraní her) vypíná většinou stačí vyčistit větrák (to se bez rozebrání notebooku neobejde), případně přepastovat jak už bylo zmíněno.

hodnocení

0x

To asi se svými znalostmi těžko odhalíte, nechci předjímat. Ale evidnentě to není hardwarová chyba. Problém může být i "zbytečné" turbo.

Ani nevíme" jakým způsobem se vypíná. ČI USPÁVÁ? Ani nevíme model, a komponenty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]