Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PrusaSlicer a Blender neche přijmout model

Od: anonymus odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, na internetu jsem našel video, jak někdo na 3D tiskárně vyrobil funkčí model parního stroje. Jako malý jsem něco podobného chtěl mít doma. A tak jsem si řekl že to zkusím. Ale hned jsem přišel na první problém. A to že nemám 3D tiskárnu. Tento problém se rychle vyřešil kamarádem, který slíbím že když seženu model, tak to vytiskne. Tvůrce videa dal do popisku odkaz na model takže jsem si řekl že tohle tak nějak asi zvládnu i když jsem to nikdy nedělal. Za pomocí internetu samozřejmě. No, problém byl to že to bylo ve formátu .STEP a nejde mne to dostat jak do Blenderu, tak ani do PrusaSliceru. Tak jsem klasicky začal hledat convertor. Ale našel jsem jenom jeden, ostatní byli placený a nebo po kliknutí na odkaz nefungovali. Tak jsem to přeconvertoval do formátu který by měl údujně PrusaSlicer vzít, ale vyhodilo mne to chybu. V tu chvíli jsem to vzdal a řekl si že napíšu sem. V tomhle oboru jsem naprostý nováček. Dokázal by mne někdo pomoct s convertem popřípadně s celým nahráním na SD kartu a vložením do 3D tiskárny?

Předem díky za odpovědi

- video:

- model: thangs.com/...

- conventor který jsem zkoušel: products.aspose.app/...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hádám, že už jste to vzdal, ale jestli ne:

konverze online: polyd.com/...

výsledný soubor však psal jakési chyby, 3D Builder ve Windows se je pokusil opravit, ale možná to nebude stačit.

Výsledný STL přibalen.

STL pak nahrát do sliceru a výsledný gcode soubor dát na kartu. Nastavení sliceru je dost důležité, protože se musí nastavovat dost přesně na míru pro danou tiskárnu, ale pokud je tiskárna Průša, tak by proces měl být přes PrusaSlic3r snadný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]