Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji sehnat nějakou "rozdvojku na internet", ale co jsem se koukal, tak spoustě lidem na rozdvojce nefunguje jeden výstup, a co jsem zběžně pochopil, tak ta rozdvojka funguje trochu jinak a není to její chyba...
Moje situace je: V bytě je router, který má 1 výstup. Ten vede do zdi, odkud se internet rozvádí do zásuvek do všech pokojů. Ve svém pokoji mám jen jednu internetovou zásuvku, ale potřebuji zapojit na kabel dva počítače (wifi je nedostatečná).
Jde tohle vůbec nějak vyřešit nějakou rozdvojkou? Pokud by po rozdvojení klesla rychlost, tak mi to zas tak nevadí, internet je tu celkově rychlý dost.
Za pomoc někoho chytřejšího než jsem já bych byl velmi vděčný, předem děkuji za rady.
Aha, tak to bylo rychlé :D Díky! Chápu správně, že když koupím třeba tuhle krabičku, tak stačí switch propojit se zásuvkou ve zdi do zástrčky 5, a ze zbylých čtyř pak můžu připojit k internetu různé počítače?
Nechapem vasu topologiu rozvodu. Ak je v kazdej izbe zasuvka, musi tie kable niekde koncit na druhej strane tiez rovnakym poctom zasuviek. Ak to mate tahane ako zasuvky na 230V sluckovanim, tak je to cele uplne zle.
Jeden kabel do steny konci jednou zasuvkou inde, ziadne odbocky a sluckovanie tam byt nesmu. skuste to nakreslit, ci to spravne chapem, ako to mate spravene teraz.
Pri spravnom rozvode zapojite na kazdy vystup routera (zvyknu byt 4) jeden kabel do jednej izby a mate pokryte 4 zasuvky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.