Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomuze extrrni antena pro rychlost internetu?

Od: boby odpovědí: 5 změna:
zdravim, uz nejakou dobu resim internet. Presne mame od o2 tarif 20mbit bronzový. Po vložení sim do modemu od o2 je internet pomalý.Duvod proc o2 bronz byl jednak ten,ze muzu kdykoliv bezplatne nasmerovat pres o2 na jinou lokaci nez u pevneho internetu. Takze jsem chodil s modemem po baraku a zkousel silu signalu,jestli se nekde nezvedne.Podle testu stahovani z torentu jede na 1MB/s ale to načítání stranek mi přijde pomalejší nez drive pouzivany vdsl. Chtel bych použít venkovní antenu misto tech puvodnich tyčinek. Pomuze to necemu? diky za kazdou radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Může to pomoci dosahu a možná i toku užitečných dat pokud tam litá víc chybových paketů jak užitečných.

tomaso
hodnocení

0x
Bude záležet na té extrerni anténě

st
hodnocení

0x
Tak záleží jaká anténa a jaký modem, já jsem v podstatě úplně mimo oficiální dosah, a Vodafone na chatu tu s takovou tou placatou anténou poynting šel v pohodě, když teda zrovna fungoval na straně Vodafonu.
Momentálně mám přes překupníka neomezený O2 internet,oficiálně si ho tu nekoupím a ten poynting se mně tu už jenom povaluje a jedu na tomle Iskra P-58 L700 U-Mimo abych to trochu šlo.
Záleží hodně i na modemu, ty vnitřní s možností připojení antény jsou mnohem lepší než ty s venkovní jednotkou a dobrý výkon mají údajně i ty do notebooku.
Ale spousta typů je hodně nestabilních a zasekává se, mně jede nejlépe starý Vodafone B3000 neseká se a má velmi dobrý příjem signálu,nebo t-mobile B525s je slušný,spousta modemů je naopak tak ošizená že nechytnu ani dobrý signál.
Ale pozor slušná anténa není vůbec levná.
tomaso
Ano B3000 je zázrak.

hodnocení

0x

Důležité je zjistit, kde je úzké hrdlo . Pouštíš benchmark přímo z routeru? (Já mám router plnohodnotný linux)

Směrová anténa pomůže třeba když je v okolí hodně wifi na podobné frekvenci. Ale Tohle je duchařina. Někde uvnitř budovy bude nepředvídatelná místa s různým signálem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]