Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Stavím dílnu vedle RD a budu v ní potřebovat internet. Ve svém domě jsem nainstaloval router na půdu doprostřed a mám signál po celém domě. Bohužel v dílně se už nechytám. Jednak je dílna cca 15 metrů daleko a jednak mám na RD plechovou střechu - viz příloha.
Zajímá mě, jaký existují možnosti a zárověň jaká je asi nejlepší z nich.
Vím jistě, že nechci tahat nový kabel v zemi. V dílně je elektřina vedená z rozvaděče přímo v domě, šlo by tedy možná vézt internet zásuvkou. Repeater mi nepřijde vhodný... Internet chytám do přijímače, který je nainstalovaný na střeše.
Děkuji za všechny rady.
Do místa kde máš na obrázku štítek "cca 15m"osaď na vnější zeď domu směrový accespoint (třeba viz odkaz) a napoj jej síťovým kabelem na ruter. Napájení AP síťovým kabelem od zásuvky u routru. A budeš mít dostatečný signál WiFi až do vzdálenosti 100m. Toto jsem řešil před rokem a na vzdálenost cca 50 m funguje i do oplechovaního MH.
Může být toto zařízení implementováno na půdě RD pod plechovou střechou s tím, že ho přiblížím a namířím správným směrem?
Je mi to jasné, ale kabel kopat do země 100% nebudu. Byla by to velká komplikace z mnoha důvodů. Každopádně děkuji za názor.
Myslím, že jedna pojistková skříň není dostačující podmínka, musí to být také stejná fáze pro oba konce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.