Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zajistit Wi-Fi do zahradního domku?

Od: tomh* odpovědí: 19 změna:

Zdravím.

Stavím dílnu vedle RD a budu v ní potřebovat internet. Ve svém domě jsem nainstaloval router na půdu doprostřed a mám signál po celém domě. Bohužel v dílně se už nechytám. Jednak je dílna cca 15 metrů daleko a jednak mám na RD plechovou střechu - viz příloha.

Zajímá mě, jaký existují možnosti a zárověň jaká je asi nejlepší z nich.

Vím jistě, že nechci tahat nový kabel v zemi. V dílně je elektřina vedená z rozvaděče přímo v domě, šlo by tedy možná vézt internet zásuvkou. Repeater mi nepřijde vhodný... Internet chytám do přijímače, který je nainstalovaný na střeše.

Děkuji za všechny rady.

Jak zajistit Wi-Fi do zahradního domku?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do místa kde máš na obrázku štítek "cca 15m"osaď na vnější zeď domu směrový accespoint (třeba viz odkaz) a napoj jej síťovým kabelem na ruter. Napájení AP síťovým kabelem od zásuvky u routru. A budeš mít dostatečný signál WiFi až do vzdálenosti 100m. Toto jsem řešil před rokem a na vzdálenost cca 50 m funguje i do oplechovaního MH.

tp-link.com/...

tomh*
hodnocení

Může být toto zařízení implementováno na půdě RD pod plechovou střechou s tím, že ho přiblížím a namířím správným směrem?

jirib
Ty nečteš všechny odpovědi?
Ap jsem zmiňoval...von je to vlastně vysílač bez opakovače.
Myslel jsem osazení Clienta s externí anténou do zahradního domku...
Kabel tě přijde na 150kČ a když bude zakopaný,tak navěky.
Client tě vyjde na min. na tisíc s životností několika let...
Kabelem můžeš jet až 1G...to přes wifi asi né...je to dobré,třeba pro domácí streamování z Nasu.

tomh - zda by ta plechová střecha moc neomezila vysílání AP, to by bylo nutné vyzkoušet. Nasměrování je pochopitelně nutné. U mne je částěčně omezený příjem WiFi signálu oplechováním MH. Poznám to pomocí WiFi analyzeru na mobilu. Je znatelný rozdíl vně a uvnitř. Ale i tak je dostatečný.

hodnocení

1x
Ale ten kabel je nejspolehlivější možnost, zvláště pokud se budete chtít koukat na videa ve vysokém rozlišení a pokud mezi budovy není cesta stačí ho uložit do hloubky 40cm do chráničky nebo udělat závěšák.
tomh*
hodnocení

Je mi to jasné, ale kabel kopat do země 100% nebudu. Byla by to velká komplikace z mnoha důvodů. Každopádně děkuji za názor.

jirib
Nehledej důvody!
Buď repeator nebo kabel...
Pokuď dáš staré AP s externí anténou,musí to šlapat...ale furt to žere elektřinu.Kabel elektřinu nežere.
Přesně tak.
Náklady a námaha pro uloženi kabelů jsou velké, ale pak desítky let budete mít spolehlivé připojení bez dalších nákladů.
Můžete si koupit kouzelné krabičky z číny, ale životnost jakou budou mít, a spotřeba při par wattech při desetiletích provozu bude větší než náklady uložení kabelu do země.
Nebo zvažte ještě variantu závěsného kabelu.

hodnocení

1x

To, že chytáš Internet přes anténu není důvod k tomu abys tam měl repeter. Ale asi bude nejjednodušší PowerLine, v domě musíš použít zásuvku připojenou na stejnou fázi jako máš přivedenou do altánu.

jm
hodnocení

0x
Pokud je elektrická síť v jedné pojistkové skříni, stačilo by něco jako toto czc.cz/...
Ale nesmí být v prodlužkach a rozdvojkach

Myslím, že jedna pojistková skříň není dostačující podmínka, musí to být také stejná fáze pro oba konce.

jm
Odzkoušené v 3f domě, nemusí být na fázi, musí být za jednema hodinama. Při prodlužkach a dvojzasuvkach to dělá výpadky.

hodnocení

0x
Co takhle kabel vzduchem, ze střechy, nebo okna domu na střechu dílny? Signál bude lepší...

hodnocení

0x
Co takhle kabel vzduchem, ze střechy, nebo okna domu na střechu dílny? Signál bude lepší...
Od držáku na rohu střechy domu k držáku na rohu dílny to zase tak daleko není. 5-6 m odhadem podle plánku.

vsichni
hodnocení

0x

Co dalšího víš jistě o kabelu? Ještě je ho možné vést vzduchem. Yup, hejkal to rozsek.

vinnca
hodnocení

0x
Nevím, jestli máš v zahradnim domku kanalizaci, ale někde v poslední době je na netu, jak internet a kabel tahaj kanalizaci i s ho*nama,... Za úvahu to stojí, protože vedoucí technik si to pochvaluje a v některé dědine už jsou napojené baráky...
sirokko

No, technik si to možná pochvaluje. Ale až to toho kanálu zajede krtek nebo blbá pruřžna při prošťuchu, tak to teprve bude sranda. A obávám se, že kabel v h*vnech je i proti normám, jak datové komunikace, tak instalatérských. tak NWM, no...

vinnca

111®
hodnocení

0x
Šíření je kolmé k ose antény takže u antény na stojato se šíří vodorovné tak by střecha teoreticky vadit neměla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]