Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje instalace

Od: sema97 odpovědí: 38 změna:
V původním pc jsem měla win 7 a teď mám win 10.Chtěla bych zpátky 7 ale u instalace mi vyskočí tabulka s kódem 0×80070005.Poradí někdo? Děkuji

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Sehnat instalační soubor W7 a provést čistou instalaci na zformátovaný disk.
doplněno 12.02.22 19:56: Nelze instalovat starší systém k novému. Musíte mít čistý disk. Čistou instalaci.

Bohužel, tady nelze poradit. Resp. nelze poradit tak, abyste si systém nainstalovala znovu sama - potřebujete k tomu někoho, kdo alespoň dokáže korektně reagovat, odpovídat na dotazy a poslouchat rady k postupům...

sema97
hodnocení

Instalační mám ale vyskočí tabulka s kódem chyby jak je výše uvedeno.
re4zon
A poustis to jak? Chyba vyskoci presne kdy?

sema97
hodnocení

Vložím instalační a restart

Boot je nastaven tam kde máš instalační medium?

sema97
hodnocení

Boot nevím co tím myslíš, ale když se ukáže na monitoru instalační, tak si myslím že je to ok.Jen mi tam zavazí ta tabulka s tou chybou.Když tam nebyla ta 10 kterou nesnáším, tak to bylo v pořádku
re4zon
Tak to aspon vyfot kdyz to neumis popsat normalne.
No, asi to bude běh na delší trať. Možná na dost dlouhou trať.
Máš vůbec tu instalačku udělanou jako bootovací?

sema97
hodnocení

Ano mám. Předtím mi to fungovalo když tam nebyl ten win 10
Co to fungovalo a kde? Co se objeví po vložení instalačky, tedy kromě oné hlášky?

sema97
hodnocení

Objeví se prostě tabulka jestli chci instalovat systém. Když kliknu na ano,tak se tam objeví ta chyba a nepustí mě to dál.

hodnocení

0x

Já bych to nějak moc neprožíval. Zkusil bych při instalaci zformátovat celý disk, kdyby to nešlo udělat z instalačky Windows, stáhnul bych jakoukoliv distribuci Linuxu, nabootoval z ní a pak provedl formát disku z ní. Možná bych i klidně ten Linux nainstaloval. Na běžný věci na kompu zcela vyhovuje.

sema97
hodnocení

Nojo,lehce to udělá ten kdo tomu rozumí,tohle bych asi nesvedla a do servisu to dávat nechci,mám špatné zkušenosti. Vidím že mi tady nikdo neporadí a přitom tak jednoduchá otázka.
jm
Naposledy:
K instalaci potřebujete mít bootovací disk s Windows 7 a čistý HDD. Mám zkušenost, že starý Windows se na novější přehrát nedá.
Třeba si kupte nový disk, protože zformovat to neumíte.
Nastavíte BIOS na boot z flash disku nebo DVD. Provedete čistou instalaci systému.

sema97
hodnocení

Asi mě nechápete!Mám instalační médium windows 7 a mám to nastavené dobře. Nechci instalovat win 10 který teď v pc mám, ale chci nainstalovat zpátky win 7.Jde jenom o tu blbou chybu která mi v tom brání.Předtím mi to vždy fungovalo.Tak to potom nechápu samu sebe,asi mám krátký závit.
jm
Nechápete vy. Ta chyba je "aktualizace Windows". Nemůžete aktualizovat na starší verzi.

hodnocení

0x

Tak od začátku. Pustí tě to do možnosti provést formát disku? Ano nebo ne?

sema97
hodnocení

Ne nepustí

Nastartuješ instalaci z bootovacího media, nebo se to nějak pokoušíš dělat z běžících Windows?

sema97
hodnocení

V běžících windows a to je chyba.Předtím to šlo z černé obrazovky a Enter a instalace se rozběhla.

Tak to nedělej z běžících woken, ale tak jak se to má normálně dělat. Vložit do kompu instalační medium, restartovat komp, podle kompu při startu mačkat potřebnou klávesu, buď delete, nebo F8, to tady nikdo neví jakou přesně a až se dostaneš do BIOSu, tak tam nastavit odkud má komp nastartovat. V tvém případě nikoliv z HDD, ale buď z mechaniky, pokud to máš na DVD, nebo z nějakého USB vstupu, tedy z toho, kde máš danou flešku s instalačkou.

sema97
hodnocení

Jdu to zkusit a pak dámm vědět
sema97
hodnocení

V biosu mám na 1 místě mechaniku DVD a stejně když jsem pak dala restart tak naběhla zas 10.
A máš instalaci na DVD?
sema97
hodnocení

Ano mám a když dám exit z biosu pak vypnu pc a pak dám další restart s instalační a zas naběhne ta 10.Nevím co ďělám špatně.

A vypálila jsi DVD jako bootovací, nebo jsi naň jen vypálila stažený sedmičky?

sema97
hodnocení

Jo je to koupený

Aha. Takže při startu najedeš do BIOSu, tam nastavíš boot z mechaniky na první místo, uložíš, většinou klávesou F10 a potvrzením a pak po restartu ti zase najedou desítky?

sema97
hodnocení

Tak to přesně je,ale nevím jak vyjet z biosu a na co mám pak kliknout.Nojo já jsem takový samouk...ale vždy se mi přeinstalace předtím podařila.

F 10 uložit, a ESC vyjetí z Biosu.

morfi
hodnocení

0x

pokud ti ještě funguje win 10 tak ho tam nech :)

pokud už nejde nabootovat, tak musíš naformátovat nějak oddíl kde ten win 10 je, bez znalostí nezávidím ...

nějakou flešku 8 gb bude stačit, stáhnout nějaké opravné cd nebo dvd (hirens boot cd atd) v rufus s toho udělat bootovací flešku, tím nabootovat zformátovat ten oddíl s win 10 pak pokračovat v instalacaci win7

i instalační disk s win 7 by měl mít nějaké nástroje na opravu, tam to bude přes příkazový řádek ...

hodnocení

0x

Jestli máte originální instalačku Win 7 a v BIOSu máte správně nastavené bootování z DVD, tak to vidím na nějakou ochranu Win 10 proti přepsání disku. Jen odhaduju, nechce se mi to teď ověřovat. Řešením by mohlo být zformátování disku nějakým jiným externím programem nebo mít druhý disk, který by se pomocí Win 10 dal zformátovat. Zastávám názor, že je dobré mít naklonovaný pracovní disk pro případ poruchy a že ty dvě, tři stovky za to stojí, takže by to nebyly vyhozené peníze, pokud už rezervní disk nemáte.

jm
Psal jsem to 3x ... Nepomohlo.

sema97
hodnocení

Rádcové asi to tak bude a už se v tom hrabat nebudu,nemá to cenu.Ale přesto vám děkuji za Vaši snahu.
13.02.22 15:29

V čem?

sema97
hodnocení

V ničem a zdař Bůh

jano753
hodnocení

0x

Ja som pred časom dostal kamarátov ntb s win10,

a tiež chcel nainštalovať nazad win7.

Mal som z toho triašku, už samotny BIOS ma nechcel

pustiť na inštalaciu win7, pritom viem ako pred tým zrušiť

odiely HDD + formatovať ntfs...*klik*

Potom som chcel dať LinuxMint, podobne...*bezim*

Vzdal som to, ntb som vrátil, robil som ich už viacej kusov,

asi som debil, potrebujem tiež doškolenie...*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]