Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení k wifi

Od: jannovak odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych poradit s připojením k wifi. Z ničeho nic nemužu na notebooku nalézt domovskou wifi na bezdrátové připojení. Okolní wifi lze nalézt. A wifi kterou mám doma nelze. Včera vše normálně fungovalo. Jiná zařízení (mobil,TV, jiný notebook) jde připojit. Jenom na jednom zařízení, wifi nelze nálézt. Věděl by někdo co s tím? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co mě teoreticky napadá, zkuste prověřit, jestli se Wi-Fi síť sama od sebe nepřeladila na 12 nebo 13 kanál v 2,4 GHz pásmu. Některé síťové karty mají problém s těmito kanály, protože kvůli celosvětové kompatibilitě tyto kanály nechtějí využívat. (V USA není povoleno je používat) Setkal jsem se s tím třeba na svém prehistorickém netbooku ASUS 1215N a zabralo až přeladění na obvykle používané kanály 1, 6 a 11.

Na Wi-Fi routeru / modemu / access pointu jste neměnil žádné konfigurační položky jako třeba podoporu 802.11 standardů, případně typu zabezpečení? Čistě hypoteticky pokud síť jede na 5 GHz pásmu, jestliže byla síť v režimu mixed (802.11a/n/ac) a notebook uměl jen 802.11a/n a Vy jste dal režim pouze 802.11ac, pak může nastat problém.

Někdy stačí jen uloženou síť vymazat a znovu ji najít + zadat heslo.

Pokud to není Váš případ, případně přeladění nezabralo a ani po vymazání profilu sítě není stále vidět v nabídce, pak je nutné prověřit v centru síťových připojení, zda je vidět síťový adaptér Wi-Fi a zkontrolovat zda-li jsou v pořádku ovladače. Jejich aktualizace / přeinstalace může taktéž pomoci.

Upřímně Wi-Fi občas bývá slušný prevít a sem tam jsem s ní zápasil na MikroTiku a DD-WRT *smich*

hodnocení

1x
Restart.
Potom ovladače.

hodnocení

1x

Odstranit wifi ze seznamu uložených sítí. Případně (je to možná nekomfortní) změnit SSID té sítě (a možná ho pak vrátit zpět)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]