Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instagram, podmínky užití

Od: lolalola odpovědí: 4 změna:

Ahoj, měla bych dotaz na ty z vás, kteří se zajímají nebo vyznají v počítačích a chytých telefonech v souvislosti se sociálními sítěmi a jejich podmínkami užití. Teď mluvím o instagramu. Přemýšlím, že si ho založím, jsem trochu staršího data narození, tak se nedivte. Pročítala jsem podmínky užití u instagramu, kde je mimo jíné i: Instagram může do vašeho zařízení stahovat a instalovat aktualizace služby. Můžete mi jako člověku neznalému IT vysvětlit co přesně to znamená? Může ke mě Instagram do mobilu nebo pc nainstalovat šmírovací programy nebo něco, co bude získávat moje soukromé věci z pc a mobilu (kontakty mých přátel a rodiny, fotky, oskenované úřední dokumenty, dokumenty související s mým podnikáním, které jsou uloženy v pc, mobilu..?) a já s tím jako uživatel souhlasím? Možná vypadám hloupě, že se tak ptám. Vždyt instagram mají miliony lidí, ale jde mi o nějaké soukromí ať už o osobní nebo pracovní - know-how, ceníky, smlouvy. Děkuju

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

deal
hodnocení

0x

Je to obchod, každý uživatel vyměňuje svoji svobodu a soukromí za služby, které meta poskytuje. Je to férový obchod, neprodavame svoji kůži na trh moc lacino? Na toto téma se toho napsalo i řeklo mnoho, netřeba přilévat další olej do ohně.

hodnocení

0x

Je dost riskantní "na facebook" používat aplikaci. Může telefon zneužít narozdíl při prohlížení jen přes webový prohlížeč( s korektně nastavený blokátorem blokující šmírování /ajax/bz, /bnzai, typahead, a dalších asi 50 podezřelých, k funkci nepodstatných URL)

To samé pro instagrma potažmo tik tok atd

Nebo druhá cesta - jestli trváš na aplikaci, tak "alternativní klient : youtube->newpipe, atd...

lolalola
hodnocení

Takže jestli to dobře chápu, je lepší si založit instagram přes pc? Chci insta používat nejen k prohlížení cizích profilů, ale chci na něm i propagovat podnikání. Antivirus v pc mám, ale jako neznalý uživatel, nedokážu říct před čím vším mě chrání pc a před čím ne.

To je jedno kde, klidně i na mobilu, ale z prohlížeče (tedy pokud to není chromý prohlížeč bez blokátorů, pak je to skoro jedno). Tak bych to dělal já, aplikaci bych si nikdy nanainstaloval.
Případně, pokud jsi expert, můžeš si nainstalovat aplikaci X-POSED, která může aplikacím odebrat, "oprávnění" o kterých běžní lidé netuší, ale je to běh na dlouhoou trať a pro počítačové(androidové) experty. Ale do toho se asi nechceš spouštět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]