Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak během psaní ve Wordu měnit normální mezery na pevné?

Od: makrofag® odpovědí: 2 změna:

Ahoj lidi!

Hledal jsem, hledal, ale nenašel. Ale odmítám věřit, že by to ve Wordu nešlo.

Prosím, poraďte mi. Chci během psaní textu ve Wordu za učitými slovy měnit mezery za těmito slovy za nedělitelné. Já vím, některé předložky jsou pořešeny už v nastavení. A já jsem si psaní těchto mezer aktivoval. Jenže já si chci umět nastavovat cokoliv dalšího podle potřeby. Nevíte jak? NEHLEDÁM použití regulárních výrazů ve funkci hledat a nahradit. To znám. Já chci použít tyhle výrazy ve funkci automatických oprav (viz obrázek). Zkoušel jsem psát různé zkratky pro čísla daných znaků v unicode, ale ono se mi to přepisuje s tím patvarem regulárního výrazu. Př.:
Chci změnit "pro^w" na "pro^s", ale ono se to přepíše přesně tak, jak jsem to sem napsal, protože ten editor to nechápe jako regulární výraz (samozřejmě se to přepíše potom, co napíšu zas patvar "pro^w").

Jak během psaní ve Wordu měnit normální mezery na pevné?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamess
hodnocení

0x

Nejspíš chybná syntaxe nebo jsem to nepochopil, co chceš nahradit za co. Uveď radši reálný příklad a screenshot :) Proč tam máš znak mocniny, tohle není linux.

hodnocení

Znak mocniny tam mám jako stříšku, protože ta se používá ve funkci najít a nahradit. Já ale nevím, co tam mám napsat, aby to editorem bylo pochopeno jako znak pro normální mezeru (v mém případě ^w) a znak pro nedělitelnou mezeru (v mém případě ^s). Zeptám se obecněji: jakou syntaxi mám použít pro to, aby to Word pochopil jako speciální znaky v tomto okénku?

Co chci nahradit za co:
chci, aby se po slově "před" normální mezera automaticky měnila na nedělitelnou. Jak to udělám, když to v tom slovníku není?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]