Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze instalovat Windows

Od: noname00 odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zdali někdo mohl pomoct s tím, když na notebooku mám plný disk 32gb (zaplněný čistě Windowsem ničím jiným, žádné filmy ani fotky nic) a nejde aktualizovat nová verze Windows jestli se to dá jinak udelat třeba nějakou fleshkou s tím že by to nainstalovala do toho a měla ji tam furt jestli to jde nebo co jinak dělat jineho? Děkuji ...

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Pokud je to na web, yt (předpokládám levný notebook)ččš a pod tak bych zvážil linux. Zabere vám tak kolem 10gb včetně všeho sw vybavení, aktualizace jsou otázkou jednotek až desítek vteřin. Zbyde vým 20gb na data. S rozumným prostředím typu KDE, XFCE, CINNAMON bude systém ovládání principielně stejný, jako u windows.
Jen aby to nemělo nějaký specifický čipset který bude s Linuxem dělat problémy. Jinak souhlas.
To je vcelku nepravděpodobné(ovšem ne vyloučené). Linux se dá spustit jen z usb a bez zásahu do stávajícího systému vše v klidu vyzkoušet.
Já se nehádám. Sám na Linuxu jedu už roky ale mám dva tablety na které se nedá sehnat novější android než nějaký kitkat tak mě napadlo jestli by se tam nedal nacpat nějaký odlehčený Linux ale ten chipset to neumožňuje.

hodnocení

1x
Nejlepším řešením by asi bylo si tam dát ssd disk normální velikosti, vám by určité stačil i 250 GB za pár stovek.
Nejlepší možná, ale otázkou je zda reálný.
Ty "notebooky" často nemají sata ani m2. Občas mají slot na se, kde si uděláš jako druhý disk. Je to kus od kusů jiné. Lidi to chtějí páč je to levné a koukaj na mě jak na blázna když jim cpu něco jiného. Já tomu říkám přerostlé tablety, nic víc to není.

hodnocení

1x

to bývá problém u "levných" netbooků. Tam býval problém s disky 32 nebo 64gb - pokud je to verze W10, aktualizuje si to samo a nezastavíte to . . . výměna disků je téměř nereálná a celá ta věc je vlastně jen těžítko.

Pokud máte možnost, dejte pravým tl. na "C" - vlastnosti - vyčištění disku - vyčistit systémové soubory.

A pak zaklikat všechno - vyčistit, stáhnout důležitá data a co nejdříve se toho zbavit. To znamená PRODAT další osobě, která s tím ještě nemá zkušenost.

su10

Na zastavení aktualizací aj. existuje třeba oo-software.com/...

@su10 zajímavý program - časem mrknu - jenom do pracovního to nenainstaluju protože práva, do domácího mne to asi až tak netrápí. Mám místa dost, zapínám to tak 2x do měsíce :D.

Ale dobré vědět.

I u win10 zastavit updaty. Zakážeš službu a zastavíš. Máme to na speciálních zařízeních které mají win 10.

hodnocení

1x

Pár let zpět jsem to řešil u kamarádky. Stačilo připojit flashdisk a v rámci aktualizace nastavit, že se má využít pro uložení dočasných souborů.

Postup by měl být zde: support.microsoft.com/...

hodnocení

0x

Co to je za zázrak techniky s 32 giga diskem?

sirokko

To jsou ty chrome a netbooky s flash pamětí místo skutečného disku. Dnes se už 32 GB neprodávají, ale 64 ještě jo.

alza.cz/...

To nemůže fungovat. I 128 G je málo, 256 minimum

noname00
hodnocení

Čistila sem to a nic max na hodinu pak je konec je to znovu...ptám se jen na to zdali by se dala dát flehka s tím že to dám na to...protože vyměnit disk nejde...pak jedině zkusit reinstalace a nebo dát Linux ten tolik asi nežere prej tak nevím no

hodnocení

0x
Jediné čistá instalace.

JJ, pokud to jde, tak tovární nastavení a rychle prodat.

hodnocení

0x

Nic nemusíte přeinstalovávat ani čistit. Stačí, když si koupíte za stovku větší disk a redukci SATA - USB. Pomocí nějakého programu, např. Acronis True Image, naklonujete obsah malého disku na velký a máte po starostech. Malý pak můžete používat třeba na zálohy.

bbbb
hodnocení

0x

Co takhle SD kartu, slot to snad má

hodnocení

0x

Ten zázrak raději zahoďte nebo věnujte dětem do mateřinky na hraní. A to myslím vážně. Energie a peníze co vrazíte do řešení problému s miniaturním nedostatečným distem se opravdu nevyplatí.

jano963
hodnocení

0x

Ja Vám doporučujem nejakú linuxovu distr., napr. Linux Mint.

Čistá inštalácia, zmaže celý disk, a ani moc nepostrehnete

rozdiel od windowsa, pri bežných činnostiach.

Pred tým si ale odpamatajte doležité súbory napr. na USB klúč.

Výhody: nezaťažuje moc HW, nepotrebuje haldy zavírených ovládačov,

obsahuje vačšinu prg. pre: texty, videa, obrázky...*klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]