Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnovovací frekvence monitoru

Od: antonis odpovědí: 7 změna:

Chci si koupit nový 24" monitor. Váhám mezi Philips 241B8QJEB a Dell S2421HN. První má 60Hz a druhý 75Hz. Je to nějaký velký problém? Výbavou je Philips lepší. Nebo nějaký jiný typ na 24" do 5 500,-Kč? Oba mají 3r záruku. Děkuji za info.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obnovovací frekvence je až asi poslední parametr co by tě zajímal. Většinou to je marketingově hnaná výhoda. Možná hráči to ocení (ostatně z hráčů se tahaj peníze nejlíp).

Je spousta důležitější parametrů - absence PWM, gamut, polohovatelnost, vstupy a v první řadě pozorovací úhly, kontrast, jas, typ povrchu.

doplněno 06.02.22 13:32:

A vyšší refresh rate nemusí souviset s časy odezvy. Může se stát, že 75Hz monitor bude mít horší časy odezvy 0-255, 255-0, 45-128 atd než 60Hz -takže pohybující pingový míček na šedém pozadí bude mít delší šmouhu než ten 60Hz monitor... (správně by měl být přechod okamžitý, že žádný "ocas komety" tam nebude") - duchy při pohybu

Jenže fakt klíčový faktor je použití. Já třeba mám z dnešního pohledu šílené GTG odezvy a černá taky není nic moc, ale to mě nepálí. Důležité pro mě je, že nedělá statické duchy(vypalování), kvalitní barvy a kontrast z velkých úhlů a slušné přídavné repráky.

Obnovovací+frekvence+je+až+asi+poslední+parametr+co+by+tì+zajímal.+Vìtšinou+to+je+marketingovì+hnaná+výhoda.+Možná+hráèi+to+ocení+(ostatnì+z+hráèù+se+tahaj+peníze+nejlíp).

Je+spousta+dùležitìjší+parametrù+-+absence+PWM,+gamut,+polohovatelnost,+vstupy+a+v+první+øadì+pozorovací+úhly,+kontrast,+jas,+typ+povrchu.+,+absence+vypalování+obrazu(statické+duchy).

A+vyšší+refresh+rate+nemusí+souviset+s +èasy+odezvy.+Mùže+se+stát,+že+75Hz+monitor+bude+mít+horší+èasy+odezvy+0-255,+255-0,+45-128+atd+než+60Hz+-takže+pohybující+pingový+míèek+na+šedém+pozadí+bude+mít+delší+šmouhu+než+ten+60Hz+monitor...+(správnì+by+mìl+být+pøechod+okamžitý,+že+žádný+"ocas+komety"+tam+nebude")+-+duchy+pøi+pohybu

Jenže+fakt+klíèový+faktor+je+použití.+Já+tøeba+mám+z+dnešního+pohledu+šílené+GTG+odezvy+a+èerná+taky+není+nic+moc,+ale+to+mì+nepálí.+Dùležité+pro+mì+je,+že +nedìlá+statické+duchy(vypalování),+kvalitní+barvy+a+kontrast+z+velkých+úhlù+a+slušné+pøídavné+repráky.

&c"

krtek6
hodnocení

0x

čím větší obnovovací frekvence tím lepší pro oči...

U CRT to zajisté platilo, teď jsme ale o nějakých 20 let dál.

hodnocení

0x

Graficka karta ma aku max frekvenciu pri plnom rozliseni monitora?

pepeek
hodnocení

0x

60Hz vs 75Hz asi nebude moc rozdíl. Ničemu to nevadí, jen ten s vyšší obnovovací frekvencí by neměl tolik unavovat oči. K čemu bude primárně sloužit nový monitor, na práci nebo hraní?

antonis
hodnocení

Primárně práce, občas filmy. PC už má nejlepší léta za sebou-bude upgrade. Nevím =proč jsem se upnul na dell nebo philips, ale ono je to jeden čert. Koupíš toto, jsi spokojen a už o jiné značce neuvažuješ. Měl jsem 19" Benq a byl jsem spokojený. Monitor postavíš na stůl, zapojíš a už tě nezajímá jestli má polohovatelný stojan a koli má vstupů.Někdy je velký výběr na obtíž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]