Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

„Pomoc“ ethernet bez přístupu k internetu

Od: notketchupp odpovědí: 33 změna:
Zdravím,
Asi před 2 týdny mi jen tak přestal fungovat ethernet na Pc. V nastavení je napsáno ,,Bez přístupu k internetu ". Můj router je ,,Mi router 3C" model: R3L. Už jsem zkusil snad vše co jsem našel na internetu (přez mobil). Budu moc rád za rady.
Díky

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Co kabel, co ovladače?

111®
hodnocení

1x

a vlastnosti síťovky jak má nastaveno DHCP

„Pomoc“ ethernet bez přístupu k internetu
notketchupp
hodnocení

Mám tam nastavené 8.8.8.8
8.8.4.4
„Pomoc“ ethernet bez přístupu k internetu #2

111®
hodnocení

0x

a co jiná zařízení?

notketchupp
hodnocení

Ostatní zařízení jsou na wifi připojená úplně v pořádku
notketchupp
hodnocení

Ostatní zařízení jsou připojená úplně v pořádku

notketchupp
hodnocení

Kabel jsem vyměnil za úplně nový

111®
hodnocení

0x

jak je vidět ve správci zařízení síťovka? koukni na vlastnosti, není zakázána?

notketchupp
hodnocení

Myslím si že je povolená, když tak posílám fotku
„Pomoc“ ethernet bez přístupu k internetu #3

111®
hodnocení

0x

myslím že tam patří Automaticky , když je IP Autom, zkus vrítit to můžeš vždy P.S. ty neumíš udělat Výstřižek, že fotáš monitor?

notketchupp
hodnocení

Děkuji za radu. Fotím to telefonem, protože mi na PC nefunguje internet. Samozřejmě že bych to jinak screenshotoval

111®
hodnocení

0x

jak to dopadlo?

notketchupp
hodnocení

Bohužel se nic nestalo
iks

Hlasi ti to sitiovy kabel odpojen. Bud odesel port na routeru nebo umrela sitova karta. Budes muset jako prvni skusit na ten kabel pripojit jine pc. Pokud bude pripojeni fungovat tak koupis sitovku do usb protoze ta tvoje bude vadna.

notketchupp
hodnocení

Děkuji mockrát za radu. Ještě jsem to na jiném PC nezkoušel, ale neporadil byste mi prosím jaká síťová karta je dobrá.
Děkuji moc
iks

Popravde pokud nemate extra pozadavky tak je to uplne jedno..

treba tohle :

czc.cz/...

äle prvne zjistit jestli to je doopravdy sitovkou... V nejhorsim se da koupit wifi a kabel nemusite resit...

czc.cz/...

notketchupp
hodnocení

Právě jsem zjistil, že to funguje na ostatních počítačích jen na tomto ne. Takže si tu síťovku koupit musím :(.
Děkuji moc za rady
karel556*
Podobný problém jsem taky měl, po delší době mě napadlo kouknout do BIOSu a ejhle, tam byly zakřížkované dny pro omezení připojení, sice nevím jak k tomu došlo (PC používám jen já), ale po zrušení omezení internet jede jako čert. taky to byl problém jen s jedním zařízením, ostatní bez závad, novou síťovku jsem též zkusil a bez výsledku.
notketchupp
hodnocení

Dobrý den,
Dnes jsem si koupil síťovou kartu (comfast ur20), ale nevím jak mám udělat instalaci, protože v manuálu píšou, že po zastrčení usb do portu by se měl v průskumníku souborů ukázat „CD driver(H:), ale mě se tam nic neukazuje. Nemáte nějakou zkušenost nebo radu?
Budu moc rád za odpovědi :)

hodnocení

0x

Ještě nám vyfoťte všechny světýlka na routeru.
EDIT: tak ne, dočetl jsem se, že jiné počítače fungují, takže to by nic nepřineslo.

notketchupp
hodnocení

Síťovku už jsem sprovoznil. Přidala se nová síť, ale i u ní mám napsáno „Bez přístupu k internetu". Už opravdu nevím co dělat :(
Pokud by vás ještě něco napadlo, tak budu moc rád za rady.
„Pomoc“ ethernet bez přístupu k internetu #4

111®
hodnocení

0x
Vypni na rotru zabezpečení jestli se to chytne
notketchupp
hodnocení

Nechytlo se to :(

111®
hodnocení

0x

a ve vlastnostech je nastaveno Automaticky? Bliká na sí%tovce dioda?

notketchupp
hodnocení

Ve vlastnostech je nastaveno automaticky. Dioda na síťivce nebliká

111®
hodnocení

0x

tak se to vzájemně nevidí.

notketchupp
hodnocení

Možná to je tím, že v manuálu je napsáno, že po zapojení do portu si v adresáři „Tento počítač“ mám najít „CD driver“ a nainstalovat software. Zvláštní je ale to, že mi to v nastavení sítě píše, že je ovladač správně nainstalován a navíc se mi v „Tento počítač“ ani neukazuje ten „CD driver". :(

111®
hodnocení

0x

myslím že WIN si drivery najdou samy...a zkoušel jsi ten tvůj PC na jiné síti?

notketchupp
hodnocení

Z nějakého důvodu se nemohu připojit na wifi. Mám to tak už déle, že jediný způsob jak mít internet je přez kabel. Nevím proč to tak je :(

iks

Vejs pisete, ze ostatni zarizeni pres wifi funguji bez problemu...

otevrete si prikazovy radek (vetsinou staci otevrit nabidku start napsat CMD a stisknout ENTER)

zadejte prikaz :

ipconfig /all

zkopirujte cely text ktery to vypise

ovladace sitovka potrebovat nebude... pokud nepouzivate archaicky OS jako je XP nebo vista...

111®
hodnocení

0x

Eternet není připojení přes WiFi

111®
hodnocení

0x

tak v dotazu je Ethernet. CO se teda vlastně řeší?

hodnocení

0x

a z jiného pc / operační systému to jde? Zkus wpa_supplicant spustit z manuálně, aby byl i s výstupem...

Například

sudo bash -c wpa_supplicant -Dnl80211 -iwlan0 -c <(wpa_passphrase "wifissid" "heslovah") ;

ať je vidět výstup (-c je tam kvůli <() jinak blbne /proc/fd

A na routeru spustit tcpdump, (jméno klame, umí zachytávat i L2)

tcpdump -nti any

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]