Nejste přihlášen/a.
Zdravím, už nějakou dobu mi na mail choděj spamy se stejným významem, ale pokaždý z jiných adres. Ty adresy mají vždy koncovky @post @email @seznam, ale název česky není.Ve všech je vždy nějaká nabídka reklamy na můj yt kanál, ani to nečtu hned to nahlásím jako spam. A přitom na yt kanále mám jako email pro obchodní záležitosti uvedený uplně jiný.. Chodí Vám to taky někomu? Dá se toho zbavit? Díky
tenma: Kvůli spamu přestat působit na Youtube je blbost aby se takto někdo omezoval pouze proto, že je obtěžovaný spamem s nabídkami reklasmy na jeho YT kanál. To by se také mohlo poradit, že když někomu vadí spam tak ať nepoužívá e-mail nebo lépe celý internet. Spam je velký problém současné doby a jen tak jednoduše se ho nedá zcela zbavit. Podle mne je se spamem třeba bojovat různými antispamy a ignorováním ho tak jak to jde i když úplně se nad spamem zvítězít asi nedá. Omezovat se nějak kvůli spamu není přáliš dobré řešení.
tenma: Mně nevadí nabídky reklam, vadí mi evidentně falešné reklamy z několika různejch mailů s uplně stejnym obsahem několikrát za den..
Účet právě s tímto mailem propojený nemám, na YT se přihlašuji pod jiným mailem, a na obchodní záležitosti v informacích mám také jiný mail. Tento zaspamovaný mám jen ručně napsanej v popiskách pod videama.
>Tento zaspamovaný mám jen ručně napsanej v popiskách pod videama.
No tak to je jasné, na internet pokud možno nikdy nikde nepsat email v "čisté formě" něco@něco.cz protože celý internet prolézají boti kteří si emaily a další informace stahují právě pro to aby se na ně mohl rozesílat spam.
Nejlépe to jde obejít tím že se email napíše v jiném formátu třeba "něco [zavináč] doména [tečka] cz" ale ani to není stoprocentní (i když šance je tu podstatně menší).
Ten email už maj teď pravděpodobně někde v databázi takže to zřejmě jen tak nepřestane, možná když bude štěstí tak si ho po nějaké době vyřadí protože nebude dostávat reakci ale moc bych na to nespoléhal, jestli email není moc kritický a nebyl by moc velký problém přenést vše na novou schránku tak doporučuji migrovat.
anon65534: Plně souhlasím s tím co píšeš. Někteří svoje e-mailové adresy cpou všudymožně tam kde to jde a to i když to není nutné a pak se velmi diví, že jim na ně chodí spam. Doba je bohužel taková, že bychom si svoje e-mailové adresy měli chránit a nezveřejňovat je všudy možně pokud nechceme být obtěžování spamem. Ono si spameři naše e-mailové adresy i tak nějak najdou a získají, ale proč jim je přímo podsouvat a usnadňovat jim v tom takto práci? Spamu se jen tak zbavit nedá a proto je třeba se naučit s ním bojovat tak aby nás co nejméně obtěžoval.
moncacz: Úplně se spamu nezbavíš. Jde pouze o to aby se ho omezilo na pokud možno co nejmenší přijatelnou míru. Pokud už spameři nějakou e-mailovou adresu mají ve svých seznamech tak na ně budou nadále spam zasílat. Je také dobré si přímo v e-mailové schránce nastavit spam filtr který sice nezachytí vše, ale spoustu běžného spamu odfiltruje do samostatné spamové složky. Občas se stane, že to odfiltruje i nějaký nespamovy e-mail, ale nic není až tak ideální aby to dokázalo naprosto spolehlivě rozeznat co spam skutečně je a co není.
Mně mail normálně už několik let dáva spamy a reklamy do spamu a do hromadnejch, ale tyhle spamy to nezachytí no.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.