Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký opakovač signálu

Od: rotorod® odpovědí: 13 změna:

dobrý den

mám router v přízemí ale chtěl bych dostat lepší internetový signál i nahoru do pokroví do pokojíku. Jaký je podle Vás jednoduchý ale poctivý nějaký zesiovač,opakovač za lidový peníz?

děkuji za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

27.01.22 22:14
hodnocení

5x

Kabel.

jm
hodnocení

3x
Jj, kabel a na konci druhý router.
Proč router? Jen AP.
jm
Tak ze zvyku jsem psal router. Možná pro jeho cenu na bazoši. Lidi ty starší dávají zdarma.

111®
hodnocení

2x

řeší se to obvykle takto_

Jaký opakovač signálu

hodnocení

rozumím ale pokud kabel už nelze natahnout?

riva

I pokud nejde kabel natáhnout, tak ho natáhnout. Protože to jde vždy, jen to může být složitější.

Taky souhlasim- kabel. Neříkám, že to jinak nejde, ale zrovna repeatery jsou zlo, to jen když je nejhůř. A to jsem se dostal skoro vždy k nějakému tp-linku. Pokud máš na routeru MESH tak bych si ohlídal aby ho uměl taky a zkusil bych to přes něj. Ale opravdu něj když by tahání kabelu bylo proti reálným možnostem. Někdo třeba nechce vidět jedinou lištu atd.

hodnocení

0x
Mladej má PC připojeno kabelem z repeateru TP link RE650. Dle posledního měření má v PC přesně poloviční rychlost než na routeru (přes dva stropy). Router 200/30Mbps a repeater 100/30Mbps.
Na mobilu čistě přes WiFi je to "jak kdy", někdy 30/30 někdy 60/30..
28.01.22 08:05
Jaký opakovač signálu #2
První screenshot je z mobilu.
Tento druhý z PC.
Jaký opakovač signálu #3

hodnocení

0x

Ještě se můžete mrknout na toto a alternativy - já tak napojil do sítě dva stolní počítače na druhé strany RD. Jeden funguje bez problémů, druhý (tvrdí syn) občas blbne. Nesmí se to dávat na prodlužky a rozdvojky... prostě přímo do zásuvky. Občas se v bazoši najde někdo, komu to nevyhovuje nebo nepochopil princip a rve to do prodlužek s více zásuvkami, pak se diví neúspěchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]