Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekvalitní tisk

Od: dzonecek* odpovědí: 14 změna:

Mám starší tiskárnu Canon Pixma MG 2150. Můj problém spočívá v nekvalitním nerovnoměrným tiskem černé barvy. Barevný tisk je v pořádku. Zkoušel jsem přes ovladač povádět čištění , kontrolu trysek a stále je tisk černé barvy nekvalitní. Mám nové originální náplně. Nevím, kde může být problém. Děkuji za Vaši radu.

Nekvalitní tisk

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Některé trysky netisknou. Chyba elektroniky nebo kontaktů je méně pravděpodobná, takže jako první bych náplň reklamoval.

111®
hodnocení

0x

dal jsi hloubkové čištění černé? nebo všech?

dzonecek*
hodnocení

ano provedl jsem hloubkové čištění, ještě ráno jsem kontroloval nastavení tiskových hlav podle návodu.

111®
hodnocení

0x

tak to zopakuj a když se to nechytne tak asi bude problém..v hlavě, já na CANON už zanevřel..

edudant
hodnocení

0x
Jasně, zaschlá tisková hlava. Jak to takhle proužkuje... Já mám Canon Pixma MG 5250 a již nikdy více Canon. Tedy všechno, kromě tiskáren. Známá chyba B200, která se vyskytne těsně po 2 letech používání a s tiskárnou nejde nic udělat. Jen servis, který vymění tiskovou hlavu za 2. 000,- Kč zase na 2 roky. Teď ji mám jen jako skener. Proto tiskárnu Canon nikdy víc. Stačí na YouTube vyhledat Canon B200. Je toho plno.
111®

to se dá i odblokovat

dzonecek*
hodnocení

111 jak odblokovat?

edudant
Nedá se. Alespoň ne v domácích podmínkách. Pouze v servisu a ti si to nechají draze zaplatit.
edudant
Nedá se. Alespoň ne v domácích podmínkách. Pouze v servisu, a ti si to nechají draze zaplatit.

dzonecek*
hodnocení

Na displayi se mi chyba B200 neobjevila. Takže myslíte, že se nedá už nic dělat?

edudant
No snad, pokud nepomůže softwarové čištění tiskové hlavy hlavu vyndat, ponořit tryskami do destilovane vody na několik dní a pak důkladně nechat vysušit. Pokud to nepomůže, nechat vyměnit hlavu v servisu. Ale jak říkám, na moji 5250tku stojí 2.000,-. Na vaši to bude asi podobné. Já jsem to vzdal. Návodů na čištění hlavy je na internetu spoustu, ale mě nic nepomohlo. Já raději koupím novou tiskárnu s oddělenými naplněmi. Jo a při čištění se hlavně nikdy a ničím nedotýkejte trysek.

dzonecek*
hodnocení

Koupím novou tiskárnu, možná levnější laserovou. Díky všem za radu.

111®
hodnocení

0x

ještě můžeš hlavu vyndat a nechat ji ve vlažní vodě odmočit, v malém množství stačí tak 4mm vody..někdy to pomlže , nech to tam tak půl dne..

hodnocení

0x
Někdy kolem roku 2000 jsem v bazaru koupil za 300 Kč rozbitou HP 850c, model roku 1995. Opravil jsem si ji a 15 let na ní tiskl. Kolem roku 2015 mi ruplo v bedně, že bych koupil tiskárnu š vyššm rozlišením i na fotky. Koupil jsem nějakou Canon Pixma, tiskla bez chyby asi měsíc. Pak postupně začaly vynechávat jednotlivé trysky (nekupoval jsem neorigo náplně, přestože origo byly drahé jak čert), sem tam tomu čištění pomohlo, ale některé zůstaly mrtvé. Takže po tom měsíci jsem rezignoval na tisk fotek a tiskl jen dokumenty. Po dalších pár měsících už netisklo tolik trysek, že už to vadilo i na dokumentech. Pak jsem hlavičku ze zoufaltví vyčislil v UZ lázni, pomohlo je nepatrně. V té době taky dvěma mým známým odešla u podobné tiskárny hlava těsně po záruce (známý problém Canon hlaviček, na YT najdete spoustu "návodů na opravu" od lidí. kterým také odešla hlava těsně po záruce, jako vyhození tiskárny oknem, rozmlácení sekerou..Takže foťáky Canon ani, tiskárna mi nesmí do domu.
Nakonec snesl z půdy tu v té době 20 let starou HP, omluvil se jí a další cca 4 roky na ní tiskl. Její výhodou bylo, že za už cca 100 Kč šlo sehnat velkobjemovou repas cartridge 45, která obsahovala trysky, takže vždy tiskla jako nová. Pak ale HP45 bylo obtížné sehnat, navíc po 25 letech zatvrdlá gumova kolečka už občas nerada posouvala papír. Před cca 2 lety jsem proto koupil zase HP s doléváním inkoustu a spokojenost, náklady na tisk velmi nízké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]