Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení monitoru přes USB c?

Od: kata* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
Mám 2 monitory připojené k PC přes display port a druhý přes VGA.
Display port mi přestal fungovat.
Můžu kabel připojit přes toto?
Moc děkuji všem za radu, nevyznám se v tom :(
Slot pro USB C na PC mám.
K.
m.alza.cz/...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pochybuji, že grafická karta má jako výstup USB-C.

Pokud je někde na PC USB-C port, dost těžko to bude výstupní port pro video signál.

kata*
hodnocení

Aha, to jsem nechtěla slyšet :(
Děkuji
K.

Nu teď jsem zjistil, že některé grafické karty (zřejmě jen od AMD) skutečne USB-C mají (člověk se pořád něco učí). Takže pokud by byl ten výstup na ní, tak by to fungovat mělo. Pokud je ale jinde na PC, tak si to nemyslím.

kata*
hodnocení

Mám PC M720q Lenovo. Všechny porty vzadu, USB C vepředu. Takže to je asi špatně, že? :(

Ano, vepředu je to jen "obyčejné" USB, nikoliv jako grafický výstup. Nemáte vzadu krom VGA a DisplayPortu ještě třeba HDMI? Přes ten by to připojit šlo - ideálně pokud to HDMI má i monitor, ale myslím, že jsem viděl i nějaké redukce.

hodnocení

0x

Nevím jak notebook, ale na PC mám něco podobného a funguje to. O přenos grafického signálu do USB se stará driver. Mimoto některé notebooky maji v usb c integrovaný display port.

kata*
hodnocení

Doplním, že mám PC M720q Lenovo. Uměl by mi někdo chytrý říct, jestli by to ten slot USB C uměl? Já to nikde nemůžu vyčíst...
Děkuji!
K.

Těch PC pod stejným názvem je několik různých. Kde to USB-C je? Na obrázku jsem ho viděl na přední části panelu, kde podle obrázku funguje jako USB HUB, to není výstup z grafiky. Pokud to není vzadu jako výstup grafiky, tak to fungovat nebude.

V popisu je psáno, že grafický výstup je HDMI a DisplayPort. Případně jsem ještě našel verzi navíc s VGA.

Jestli máte vzadu HDMI port, připojte to přes HDMI. Přes to přední USB-C to fungovat nebude.

kata*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Takze jsem v ..., V tom VGA mám druhý monitor, HDMI slot nemám :(
Něco takového přes USB asi neexistuje, že? USB mám i vzadu.

To budou klasická datová USB. Grafický signál přes to nejde.

Není to pravda, i přes normální USB 3 port lze připojit monitor.

Ten by byl IMHO na zadní straně PC u ostatních grafických výstupů, nikoliv na předním panelu.

Krom toho co jsem našel typ toho PC, tak u grafických výstupů píšou jen VGA, DisplayPort a HDMI. Kdyby tam byl další, tak se s tím určitě pochlubí.

krtek6
hodnocení

0x

USB není grafický konektor, takže nikdy nepřenese obraz ;)

To jsem si myslel také. V rámci zodpovídání této otázky jsem zjistil, že to není tak úplně pravda: alza.cz/...

Bohužel pro tazatelku, jejího PC se tato možnost netýká.

Krtek6: i usb přenese obraz. Mám přes USB 3.0 připojený 4. monitor a je to bez problémů. Funguje to i přes USB 2.0, ale pak to nezvládá video.

hodnocení

0x
Záleží jaký usbc máte. Pokud u toho konektoru máte display port logo tak to umi přenášet obraz. Mám takhle připojený dell latitude, 4k rozlišení, zároveň působí monitor jako dokovaci stanice (včetně napájení notebooku)
dell.com/...

inspa*
hodnocení

0x

A nemáte tam Thunderbolt 3? Ten vypadá stejně jako USB C. A monitor přes něj připojíte - USB C zvládne jeden 4K monitor, Thunderbolt 3 dokonce zvládne dva 4K monitory.

alza.cz/...

Ten by byl IMHO na zadní straně PC u ostatních grafických výstupů, nikoliv na předním panelu.

Krom toho co jsem našel typ toho PC, tak u grafických výstupů píšou jen VGA, DisplayPort a HDMI. Kdyby tam byl Thunderbolt, tak se s tím určitě pochlubí.

hodnocení

0x
Ano, pokud USB-C port v PC podporuje Alternate mode (Alt mode), tak přes něj přenesete krom normálních dat i video a audio.
Není nic jednoduššího než to zkusit a uvidíte. Takto třeba řeším u sebe, když jeden monitor používám jak pro domácí pc, tak pro služební notebook. Jen prohazuji usb-c kabel..

hodnocení

0x

Pro laika je v tom těžké zorientovat se. Konektor kabel port stejný, někde se napíše že USB bude umět obraz, ale je nutné si uvědomit, že to musí umět všechny články řetězce.

Jedno okrajové řešení je použít USB dock "název Display Link", funguje i s USB- standardem ale stejně se monitor musí zapojit přes příslušný obrazový konekor- USB je jen od pc po adaptér. Od tohodle silně odrazuji, má to spoustu nevýhod.

Pro použití USB-C od počítač po monitor hlavně musí umět PC přenáše obraz přes USB-C - tedy DP Alt Mode/ HDMI Alt Mode(v praxi neexistuje) nebo THunderbolt.

Monitor taky musí umět na USB-C vstupu příjem obrazu (nesmí to být například jen upstream usb port)

Je možná taky obměna, že na konci k monitoru se použije redukce z USB-C na HDMI, tuším že by mohla být pasivní. Ale na vga to bude problém.

Ostatně neznám monitor

A USB je konektor (A USB-C je cokoliv v podstatě), ale jediné co to není -slot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]