Nejste přihlášen/a.
Pochybuji, že grafická karta má jako výstup USB-C.
Pokud je někde na PC USB-C port, dost těžko to bude výstupní port pro video signál.
Nu teď jsem zjistil, že některé grafické karty (zřejmě jen od AMD) skutečne USB-C mají (člověk se pořád něco učí). Takže pokud by byl ten výstup na ní, tak by to fungovat mělo. Pokud je ale jinde na PC, tak si to nemyslím.
Těch PC pod stejným názvem je několik různých. Kde to USB-C je? Na obrázku jsem ho viděl na přední části panelu, kde podle obrázku funguje jako USB HUB, to není výstup z grafiky. Pokud to není vzadu jako výstup grafiky, tak to fungovat nebude.
V popisu je psáno, že grafický výstup je HDMI a DisplayPort. Případně jsem ještě našel verzi navíc s VGA.
Jestli máte vzadu HDMI port, připojte to přes HDMI. Přes to přední USB-C to fungovat nebude.
To jsem si myslel také. V rámci zodpovídání této otázky jsem zjistil, že to není tak úplně pravda: alza.cz/...
Bohužel pro tazatelku, jejího PC se tato možnost netýká.
A nemáte tam Thunderbolt 3? Ten vypadá stejně jako USB C. A monitor přes něj připojíte - USB C zvládne jeden 4K monitor, Thunderbolt 3 dokonce zvládne dva 4K monitory.
Pro laika je v tom těžké zorientovat se. Konektor kabel port stejný, někde se napíše že USB bude umět obraz, ale je nutné si uvědomit, že to musí umět všechny články řetězce.
Jedno okrajové řešení je použít USB dock "název Display Link", funguje i s USB- standardem ale stejně se monitor musí zapojit přes příslušný obrazový konekor- USB je jen od pc po adaptér. Od tohodle silně odrazuji, má to spoustu nevýhod.
Pro použití USB-C od počítač po monitor hlavně musí umět PC přenáše obraz přes USB-C - tedy DP Alt Mode/ HDMI Alt Mode(v praxi neexistuje) nebo THunderbolt.
Monitor taky musí umět na USB-C vstupu příjem obrazu (nesmí to být například jen upstream usb port)
Je možná taky obměna, že na konci k monitoru se použije redukce z USB-C na HDMI, tuším že by mohla být pasivní. Ale na vga to bude problém.
Ostatně neznám monitor
A USB je konektor (A USB-C je cokoliv v podstatě), ale jediné co to není -slot.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.