Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach cigaret v notebooku

Od: morthy odpovědí: 9 změna:
Zdravím, koupil jsem si notebook z inzerátu a vlastník byl asi kuřák. Smrdí všechno, jak základní deska, tak i klávesnice. Jak se toho mám zbavit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

max*
hodnocení

2x
Pomuze ionizator. Stacila hodina a v aute uz to neni poznat, naprosto jednoducha metoda.

To bude tazatel ten notebook zavírat na hodinu do auta? *sok*

jm
Ne, kolega v autě vyčistil-ostranil puch za hodinu. Jen nevím jestli si nespletl ozoner s ionizerem
jm
Mimochodem, já tenkrát řešil odstranění zápachu na zakoupených korálkách. Ozoner pouštět v obýváku kvůli dvěma náhrdelníkům mi přišlo napalici, taky jsem to dal do auta. Nejlepší varianta dvou much jednou ranou

jm - přečtěte si znova otázku. Na tom, jestli jde o ozoner, nebo ionizere až tak moc nezáleží. Tazatel totiž nechce odstraňovat zápach z auta, ale z notebooku. Tuším, že mezi těmito "předměty" je určitý drobný rozdíl ;).

jm
Při odstraňování smradu není. Ten smrad je přichycen na povrchu. Aby ho odstranil dokonale, pomůže mu ozoner. Molekuly ozónu desinfikují vše v místnosti, případně voze. Tu hodinu ale musí působit v uzavřeném prostoru.
Může otevřený NTB položit třeba na sedadlo auta, nebo doma na stůl. To je jedno. Princip ozoneru si můžete přečíst na webu.
Zápach rozhodně odstranit jde.

hodnocení

0x

Zřejmě to bude natáhnuté i vevnitř, tak jedině počkat, až to vyčichne.

Různé rady: zive.cz/...

*cteni*

jm
23.01.22 08:34
hodnocení

0x
Ozoner...

hodnocení

0x

Mně zabralo vyndat pryč baterii a nechat delší dobu v teple, třeba na topení nebo v létě nechat nechat svítit na zadní stranu, aby se ten smrad rychleji vyvanul. Případně bych nechal na notebooku běžet syntetický zátěžový test, aby se pořádně rozehřál a také se takto urychlilo odsmradění.
Pokud si na to troufnete, tak není od věci odmontovat co nejvíce plastových dilů a chladič. Potom tyto díly vydrhnout lihem a nechat delší dobu ležet v horké vodě. Po opětovné sborce nechat delší dobu běžet zátěžový test, aby se notebook ještě prohřál zevnitř. Podobným způsobem jsem dekontaminoval původní Nokii 3310 po řidiči kamionu, co kouřil jak sádrový ježek ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]