Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Total commander v Androidu

Od: spynfo® odpovědí: 1 změna:
Dobry den, prosim vas, potrebuji souboru urcit vlastnosti rwx, rwx, rwx (sudo chmod 777).
Cili kliknu na soubor, otevru roletku, vlastnosti, standardne mi nabizi pouze rewritable u uzivatele, koukatelny u skupiny a pro svet zadna prava. Chci to prepsat a soubor upravovat v editoru. Cili umoznit editoru rewritable. A ono to nejde ani u mne, jako uzivatele, ani, kdyz prepnu ucet na Admin... Vlastnosti se vzdy vrati k puvodnim a ani v nastavenich total commanderu jsem nenasel nic, co by to umoznilo "save" zmenit. (Co se tyka androidu, zatim jsem nezkoumal, jak ho rootnout a nebo zmenit napr. na distribuci D-fens a pod. Mam teda standardni verzi). Diky moc za rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

anon65534
hodnocení

1x

Proč potřebuješ aby měl k souboru přístup everyone? Nedokážu u androidu přijít na jediný logický důvod a myslím že to ani takhle nejde.

chmod se v ~ (/sdcard/) interního úložiště chová divně - nefunguje (ani s rootem). A řekl bych že to bude zřejmě kvůli sandboxingu protože takhle bys tam měl bezpečnostní díru jak hovado protože by tam mohl každý.

Navíc na editaci souborů v telefonu stačí že jsou tvoje a pak povolíš aplikaci přístup k souborů a můžeš si s něma dělat co chceš.

Nepíšeš kde se to snažíš upravit, to chceš soubor upravovat z počítače? To mi jde úplně bez problémů. Kdyžtak vždycky to můžeš zkopírovat do počítače a zpět ale mě to jde otevřít v pohodě i jen z připojeného telefonu s povolením k přístupu k souborům.

doplněno 22.01.22 21:51:

Tak u androidu 11 mi to jde v pohodě u 6tky mi to nejde přímo z editoru protože to nepodporuje ale zkopírovat -> upravit -> zkopírovat zpět jde úplně v klidu.

Jestli ti jde o to aby se to dalo "živě" upravovat z počítače tak můžeš nainstalovat ADB a pak přes shell soubor editovat ve vi nebo si nainstalovat termux a tam Emacs/Nano/cokoliv

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]