Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění zdířky na sluchátka

Od: lunicka® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.U stolního počítače nefunguje zdířka na jack u sluchátek.Určitě je to zapříčiněno zdířkou,protože po zapojení dalších dvou nových sluchátek nefungovaly ani jedny.Čím,prosím,zdířku vyčistit? Zkoušela jsem nasucho uchošťourem a nic.Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

1. Je to opravdu sluchátkový výstup, je zelený, popř. je u něj symbol sluchátek?
2. Fungoval někdy? Je nepravdepodobné, že by se výstup na sluchátka mohl v PC vážneji znečistit, jedině by tam něco nacpalo děcko, nebo by se jednalo o NTB tahaný v kabelce spolu se svačinou. Uchošťourem jste naopak mohla poškodit, nebo omotat vatou vnitřní kontakty tak, že už fungovat nebude.
3. Pokud na PC nefunguje sluchátkový výstup, mívá to zpravidla jiné důvody
-není připojen ke zvukové kartě
-zvuková karta nemá nainstalované ovladače, nebo je zakázána
-je nastavena na minimum hlasitost, sluchátkový výstup není povolen..
-PC má i jinou zvukovou kartu, která je aktivní

-někdy zvuk přestane fungovat po pitomých aktualizacích Windows a pomůže až např. přeinstalace ovladače

itguru2
hodnocení

3x
Uchošťourem ne! Ten nepatří ani do uší, ze stejného důvodu- špínu zastrkáte dál.
Doporučuji jehlou, páratkem vybrat bordel, ale je to piplačka. Na konci dírky jsou chuchvalce. Nebo stlacenym vzduchem vyfoukat. Ale pokud sluchátka zastrcite na doraz, čištění by nemělo byt potřeba. Ledaže byste poskrabala kontakty, v tom případě mydlovou vodou a na jehlu kousek látky a vylestit.

hodnocení

0x

Jak píše @tomkk - nebo u počítače je kombinovaná zástrčka pro sluchátka s mikrofonem. Zpravidla bývá pokud není samostatná zásuvka pro mikrofon. Dají se koupit redukce (v podstatě slučovač pro sluchátka a samostatný mikrofon) za asi 60 Kč, kdy vstupy na adaptéru jsou dva (jen mikrofon se nepřipojí).

hodnocení

Děkuji za odpovědi.Zdířky na sluchátka jsou dvě a fungovaly 5 let bez vady,Dítě nemám a nikdy jsem ta sluchátka neodpojovala.Sluchátka jsou s mikrofonem ale ten jsem skoro nepoužívala.Poslední dobou zvuk vynechával ale po pohnutí s koncovkou sluchátek se zvuk obnovil,5 minut po posledním videu už zvuk nejel vůbec,tudíž jsem myslela,že vada je v připojení.Nová sluchátka též nefungují.Aktualizace jsou zákázány.

Jsem si jistá,že problém je ve zdířce pro zvuk.Pochopila jsem správně,že když koupím redukci a tu strčím do zdířky pro mikrofon,tak ve sluchátkách zvuk pojede? Mikrofon nepotřebuji.

Moc děkuji.

Pokud máte zdířky dvě, tak pravděpodobně je jedna na sluchátka a jedna pro mikrofon. Když to skutečně při pohybu zlobilo, jak popisujete, a máte 100% jistotu, ze se neukroutil kablík sluchátek (což je nejčastější) tak se asi vymačkal, nebo dokonce zlomil vnitřní kontakt. Nepopisujete, jak PC vypadá, nejčastěji to má stolnï PC tak, že jeden zvukový výstup je zezadu, na základové desce a druhý vepředu, na čelním panelu. Ten je připojen kablíkem s konektorem na základové desce. Pokud to tak je, můžete:
začít používat ten zadni. Pokud je daleko, dá se koupit kabelové prodloužení 3,5 mm sameček-samička.
Lepší možností samozřejmé je výměna toho konektoru na čelním panelu, pokud je to sehnatelný standardní modul, nebo dokoupení nového, např. místo záslepky pro 3,5" mechaniky.
A pak je tu pro vás asi nejlepší možnost, cca od 150 Kč koupíte USB zvukovou kartu, která má vlastní výstupy pro sluchátka a mikrofon. Tam je potřeba pohlídat, že má výstupy, které vám vyhovují, tedy např. oddělený konektor pro sluchátka a mikrofon, nebo společný (jak ho znáte z mobilu), některé umí i obojí.

hodnocení

Tomkk,děkuji za odpověď.Na zadní straně jsou dva zvukové výstupy,jsou u nich notičky,zřejmě na reproduktory.Protože jsem naprostý laik,tak jsem zadoufala,že by mohly fungovat i na zvuk ze sluchátek,ale bohužel.

Takže budu muset někde najít odborníka,který by to podle vašich rad opravil.Ještě jednou díky všem.

No ono u PC te není tak, že by zvuk musel být na sluchátkovém výstupu vždy automaticky. Pokud je vzadu jeden z těch konektorů zelený a obvykle u něj symbol sluchátek, tak může být potřeba ho aktivovat (ale podobně je zde možná deaktivován ten přední konektor, mohou být i spojené) . Tedy do něj strčte sluchátka a pravým tlačítkem myši klikněte na liště na symbol ovládání hlaitosti a vyberte položku "zařízení pro přehrávání" (může to menu být i jinak, ale snad se proklikáte), Zde se zovrazí zařízení, kam může PC zvuk "poslat" a zeleným háčkem, které je aktuálně vybráno. Také se může ukázat, že PC zvukovou kartu vůbec "nevidí".

hodnocení

Dobrý den a díky za odpovědi.Dnes jsem náhodně zjistila se sluchátky podivnou věc,V mailu jsem měla video,u kterého zvuk fungoval.Zaradovala jsem se,že to snad na chvíli půjde a já shlédnu na YT to,co mě nejvíce zajímá ale tam zvuk opět nešel.Video jsem skopírrovala a poslala si do mailu a bez zvuku.Ale to video v poště stále zvuk má.

Zdá se mi to jako hloupost ale není možné,že by mi YT zvuk zablokovalo? Moc děkuji za odpověď.

hodnocení

Panebože,já jsem měla vypnutý zvuk na vdeích,což vůbec nevím jak se to mohlo přihodit a napadlo by mě to při problému hned,kdyby nebyl zpočátku problém s konektorem kdy zvuk chviklu jel a chvilku ne.Nechápu to.

111®
hodnocení

0x

nevím od kdy, ale jak vlezu na video, musím zvuk zapnout pč po spuštění je vypnut..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]