Nejste přihlášen/a.
Mám router ASUS N-56U. Nevíte čím by mohlo být, že po zapnutí nenaběhla bezdrátová část ? To znamená, že nebyla vidět příslušná wifisíť (na obou pásmech) a ani nesvítila na stavové liště ikona 2.4G ani 5GHz.. Po novém startu již OK. Tohle se mi za dlouhou dobu stalo poprvé.
Wifi router jsem vypnul shozením jističů ( a zapnutí opačně´) Nicméně myslím, že to na to vliv nemá (teoreticky může vzniknout na DC adaptéru po nějakou dobu hazarndní napětí mezi nulou a vstupním 12V). Zaprvé se to stalo poprvé a zadruhé router restartuju často tím, že na něm přepnu mechanický switch on / off (tam teoreticky odpadá to napětí, když to je až za DC zdrojem)
Jako je jasné, že jsem se do něj mohl přihlásit přes telnet://admin@192.168.x.x:23a podívat se do logu nebo zkusit vyhledat příkaz který zapne wifi programově... jenže to mě došlo až pak, protože jsem prostě k němu přišel a přepínačem ho vypnul a zapnul
Abych předešel dalsím dotazům, tak
teď už to funguje (je jsem dal obyč hard restart přerušením napájení)
puvodní příčinu proč to šlo jsem nezjistil (hned jsem ho restartoval), až pak mi to bylo divné a zeptal jsem se
až se za pár let zase tato vzádná závada objeví, tak sito budu pamatovat a než ho resetuji, pokusím se stav routeru analyzovat ... telnet, dmesg, ip link, iwconfig...
Pokud zkusím tovární nastavení, tak to logicky znamená, že se restartuje... A já už ho mezitím restartoval (bez továrního resetu) a funguje to
Těžko říct, může to být i bug ve firmware, případně i takové bizarnosti jako třeba rušení nekvalitním spínaným zdrojem nebo že Wi-Fi karta začíná odcházet do křemíkového nebe, třeba na MikroTikách jsou často Wi-Fi karty samostatný kus hardware a třeba nefungující Wi-Fi karta znamená, že Wi-Fi nejede, ale router a L2 switch v pohodě fungují.
Za mě většinou router restartuji buď přes administraci nebo vytažení DC jacku nebo vypínač na DC straně, což dělám třeba na svých TP-LINK Archer C5 a C7 (zbastlené do role access pointů). Čímž mám jisté, že mám na DC straně již ustálené napětí.
Jde Vám ten problém replikovat, anebo to byl ojedinělý výskyt? Pokud to jde replikovat, rozepište se, pokud ne, tak to sledujte a případně zkuste vyměnit napájecí zdroj. Za mě mohu doporučit MeanWell značku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.