Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zoufalost Notebook

Od: tooom odpovědí: 10 změna:
Dobrý den
Mám takový problém vlastním notebook značky Toshiba dynabook satellite B552/f který jsem zakoupil již repasovaný.Notebook má napětí 15v 5A adaptér taktéž a má 75 w a baterie DC 10.8 v 4400 mAh /48wh - o co se jedná, baterie se v notebooku normálně nabíjí do plna 100procent ale když vyndám adaptér okamžitě se notebook vypne nevím si rady baterii mám naprosto novou asi dva dny pořád je nabitá na 100 procent . Jinak operační systém mám Windows 10 pro za každou pomoc předem děkuji PS: Notebook jsme chtěl darovat do dětského domova jako dar

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může být taky vadný PMIC v notebooku, že není schopen napájet notebook z baterie.

hodnocení

0x
Baterie je nová nebo původní?
Už to vidím. Nová. Zkusil bych ji nejprve otestovat.
m.zive.cz/...

tooom
hodnocení

Toho se bojím nejvíce ale řekněte mě jak může fungovat notebook který má 15v 5A na baterii která má jen 10,8 V už to mě nějak mozek nebere neměla by mít baterie aspoň hodnotu stejnou jako notebook? Jinak baterie je v notebooku normálně viditelná přišla mě -zandal jsem dobila se na 100% a tak zůstala jen prostě jak říkám odpojím kabel a okamžitě tma jak kdyby notebook jen dobíjel ale už si z baterie nebral proud díky Toom

hodnocení

0x
Že napětí externího zdroje o několik voltů vyšší, než baterie je normální, ntb si pomocí měničů vyrobí stanardní napájecí napětí.
Je důležité, jak se baterie chovala, když jste ji poprvé vložila. Standardně by nová nebyla nabita na 100 %, ale na cxa 30..60 %. Po vložení by tedy ukazovala toto číslo a ponalu by stoupalo ke 100 %, cca 2 hodiny. Bylo to tak?
Dále k té baterii:
1. Je nová, nebo repas?
2. Kde jste ji koupila?
3. Máte i tu původní?
tooom
hodnocení

A ano stará baterie je naprosto totožná a také právě nešla nikdy jen ukazovala 100% jako ta nová tak sem si myslel že je v kaši
To bohužel vypadá jako závada elektroniky v NTB. Napište přesný typ NTB, je možné, že to někdo na netu už řešil, tak půjde aspoň odhadnout náročnost opravy.
tooom
hodnocení

Posílám ntb adaptér i původní baterií
Zoufalost Notebook
Zoufalost Notebook #2
Zoufalost Notebook #3
Bohužel to nevypadá jako profláknutý problém.

tooom
hodnocení

Ano máte pravdu přesně tak to bylo já říkáte je zakoupena Nová ze stránky levné-baterky.cz a jedná se o Green Cell značku.jak už jsem zmiňoval. Vložil jsem baterku do vypleho notebooku připojil adaptér a zapl - naběhl Windows a kolonka na baterii v pravém rohu dole normálně ukazuje nabíjení že 66% za 2 hodiny na 100% tak jsem odpojil adaptér a místo radosti byla v notebooku tma a u mě smutek :) notebook tu baterku normálně vidí i nabíjí ale nic víc tak jestli není někde nějaký fígl jak to rozchodit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]