Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,už dlhší čas sa stretávam s pomalším fungovaním notebooku. Nedávno som v sieti objavil neznámy router,ktorý sa tam raz zobrazuje a raz tam nieje. Može byť také niečo ako virtuálny router, ak vôbec také niečo existuje, naištalovaný v notebooku treťou osobou ako vírus? Prikladám sken obrazovky. ten druhý router,ktorý nie je zobrazený je môj domáci router.
Mohli by ste to bližšie vysvetliť,čo je ten extender a prečo to tam raz je a potom sám od seba zmizne alebo sa odpojí. Okrem jedného routeru nemám žiadné opakovače alebo routery v dome.
To nie je vas extender, ale cudzi a objavuje sa bud podla sily signalu alebo ho zapinaju / vypinaju.
0x
bez znalosti sí´tové infrastruktury (až po router, za kterým už končí váš perimetr) se k tomu nedobereme. Nejspíš je to zařízené připojené v stejném subnetu nebo na linkové úrovni. Jak je fyzicky připojeno může být různé.
(Virtuální routery) mohou existovat, ale v dost jiných souvislostech, téma virtual routing... VRF.
Mám pripojenie vzduchom cez anténu na frekvencii 2,4 GHr,odtiľ kábelom do modemu,čo nápája anténu a od modemu do routera. Televízor je prijený k routeru káblom a notebook pripájam cez Wifi alebo kabelom. Domáca sieť je zaheslovaná. Do siete sa ešte pripája smartfón a tablet cez wifi. To je všetko,co sa k sieti pripája vedome iné zariadenie doma nieje. Mňa napr. zaráža výrobné číslo toho neznámeho routera a že ani sa k nemu nedá pripojiť a meniť niečo.
0x
zkusil bych SW Netger , umí zobrazit co je připojeno, nebo kdxž se někdo připojí
doplněno 15.01.22 18:25:
a nebo postupně vypínat co je doma na síti ž to zmizne, když nezmizne asi tam cisí někdo zvenku ale s Netger mám docela dobré zkušenosti i když je pro učité routery ale jinak hlídá net ukáe síť jak vypadá..
Tak stiahol som si ten program a on mi zistil,že mám niečo pripojené bezdrátovo v sieti,no po zisťovaní MAC adreie a IP adries zariadení som došiel na to ,že je to televízor,ktorý je však pripojený káblom a wifi má vypnuté. Ako je možné,že dané zariadenia sa zobrazuje pripojené ako bezdrátovo,keď je pripojené káblom?
0x
Opravdu nemáš doma nikde tohle:
tp-link.com/...
0x
Na nete TP linku (vyrobca) sa da stiahnut navod pre ten extender. Zbezne som to precital. Pri zapnuti to prihlasite na vas router a potom to zvacsuje jeho pokrytie. Zaver : extender je pripojeny na vas router a preto ho vidite vo vasej sieti. Urcite nic take nemate doma? Nekupil to niekto, kto zije s vami?
Druha, menej pravdepodobna moznost : niekto ziskal heslo k vasej sieti a pouzil ho pre extender a teraz fici na vasej sieti.
Skuste zmneit v routeri heslo pre wifi a tiez SSID siete, ci extender zmizne. znamena to len zadat hesla do zariadeniaako mobil a ntb, ktore pouzivate.
Určite nemám doma žiadné iné zariadenie než som popisoval vyššie a ani osobu,ktorá by to vedela spraviť. Zaujímavosťou je,že ak si zmením heslo na prihlásenie do routera,tak dôjde k zmene hesla na iné a ja,ak chcem sa tam znova dostať,tak musím router resetovať a zadať potom heslo nastavené od výroby. Prikladam ešte jeden sken kde položku ,,neznámy,, nie je možné rozkliknuť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.