Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záhada v notebooku

Od: slavco31® odpovědí: 18 změna:

Dobrý deň,už dlhší čas sa stretávam s pomalším fungovaním notebooku. Nedávno som v sieti objavil neznámy router,ktorý sa tam raz zobrazuje a raz tam nieje. Može byť také niečo ako virtuálny router, ak vôbec také niečo existuje, naištalovaný v notebooku treťou osobou ako vírus? Prikladám sken obrazovky. ten druhý router,ktorý nie je zobrazený je môj domáci router.

Záhada v notebooku

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

0x

A tohle je extender k tomu domácímu routeru

hodnocení

Mohli by ste to bližšie vysvetliť,čo je ten extender a prečo to tam raz je a potom sám od seba zmizne alebo sa odpojí. Okrem jedného routeru nemám žiadné opakovače alebo routery v dome.

To nie je vas extender, ale cudzi a objavuje sa bud podla sily signalu alebo ho zapinaju / vypinaju.

hodnocení

Dobre,ale prečo sa zapína v domácej sieti a ako ho odstrániť?

Zamerajte sa na take kanaly wifi na routeri, ktore nekoliduju s tymi, ktore pouziva sused. Byvate v panelaku / bytovke / v dome?

hodnocení

0x

bez znalosti sí´tové infrastruktury (až po router, za kterým už končí váš perimetr) se k tomu nedobereme. Nejspíš je to zařízené připojené v stejném subnetu nebo na linkové úrovni. Jak je fyzicky připojeno může být různé.

(Virtuální routery) mohou existovat, ale v dost jiných souvislostech, téma virtual routing... VRF.

hodnocení

Mám pripojenie vzduchom cez anténu na frekvencii 2,4 GHr,odtiľ kábelom do modemu,čo nápája anténu a od modemu do routera. Televízor je prijený k routeru káblom a notebook pripájam cez Wifi alebo kabelom. Domáca sieť je zaheslovaná. Do siete sa ešte pripája smartfón a tablet cez wifi. To je všetko,co sa k sieti pripája vedome iné zariadenie doma nieje. Mňa napr. zaráža výrobné číslo toho neznámeho routera a že ani sa k nemu nedá pripojiť a meniť niečo.

111®
hodnocení

0x

zkusil bych SW Netger , umí zobrazit co je připojeno, nebo kdxž se někdo připojí

doplněno 15.01.22 18:25:

a nebo postupně vypínat co je doma na síti ž to zmizne, když nezmizne asi tam cisí někdo zvenku ale s Netger mám docela dobré zkušenosti i když je pro učité routery ale jinak hlídá net ukáe síť jak vypadá..

hodnocení

Môžte mi dať odkaz na to SW,mne vo vyhľadavači ždy náchádza len niejaké zariadenia na prepínanie.

111®
hodnocení

0x
hodnocení

Tak stiahol som si ten program a on mi zistil,že mám niečo pripojené bezdrátovo v sieti,no po zisťovaní MAC adreie a IP adries zariadení som došiel na to ,že je to televízor,ktorý je však pripojený káblom a wifi má vypnuté. Ako je možné,že dané zariadenia sa zobrazuje pripojené ako bezdrátovo,keď je pripojené káblom?

Záhada v notebooku #2
hodnocení

A ďalšou zvlášnosťou,že Mac adresy sa nezhodujú.

hodnocení

0x
Ja bych taky kouknu do administrace routeru (841), minimálně na DHCP list. Nechce se mi věřit, že by se v síti ukazoval repeater z jiné sítě ;)
Opravdu nemáš doma nikde tohle:
tp-link.com/...

hodnocení

0x

Na nete TP linku (vyrobca) sa da stiahnut navod pre ten extender. Zbezne som to precital. Pri zapnuti to prihlasite na vas router a potom to zvacsuje jeho pokrytie. Zaver : extender je pripojeny na vas router a preto ho vidite vo vasej sieti. Urcite nic take nemate doma? Nekupil to niekto, kto zije s vami?

Druha, menej pravdepodobna moznost : niekto ziskal heslo k vasej sieti a pouzil ho pre extender a teraz fici na vasej sieti.

Skuste zmneit v routeri heslo pre wifi a tiez SSID siete, ci extender zmizne. znamena to len zadat hesla do zariadeniaako mobil a ntb, ktore pouzivate.

hodnocení

Určite nemám doma žiadné iné zariadenie než som popisoval vyššie a ani osobu,ktorá by to vedela spraviť. Zaujímavosťou je,že ak si zmením heslo na prihlásenie do routera,tak dôjde k zmene hesla na iné a ja,ak chcem sa tam znova dostať,tak musím router resetovať a zadať potom heslo nastavené od výroby. Prikladam ešte jeden sken kde položku ,,neznámy,, nie je možné rozkliknuť.

Záhada v notebooku #3
111®

a Rebootuješ po změně hesla? nebo dáš jen OK?

hodnocení

Skúšal som to všelijako,no neviem sa toho zbaviť,Nepomohlo ani preinštalácia windowsu v notebooku a ani aktualizovanie routeru na vyššiu verziu.

111®
hodnocení

0x

no ještě můžeš zadávat krátký heslo...nebo zkus jiný zabezpečení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]