Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si ověřit kompatibilitu komponent pro NTB?

Od: xyzz odpovědí: 2 změna:

Pěkný den,
mám notebook Dell Latitude E7440 (konfigurace: Intel(R) Core(TM) i5-4300U CPU @ 1.90GHz 2.50 GHz, 8 GB, x64).

Zajímalo by mě, kde mám hledat, resp. jak mohu zjistit, zda určité komponenty, které chci koupit, pro rozšíření, budou kompatibilní. Dejme tomu, že bych chtěl rozšířit RAM, upgradovat WiFi modul a SSD – jde mi o postup, co musím udělat, abych si mohl být jist, že komponentu, kterou v obchodě najdu, budu moci do svého notebooku použít. Jak ten proces funguje?

Děkuji za pomoc!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem ajťák ve výslužbě ;) S počítači po stránce hardware i software, sítěmi a pod jdem si hrál desítky let. Ale pokud jde o notebook, tak si upgrade raději nechám nacenit od zkušeného obchodníka, který s tím má zkušenosti a v případě problémů ty potíže vyřeší.

Pokud s tím chceš strácet hodiny času, tak musíš začít používat Google a hledat možnosti určené pro tvůj typ nb. U paměti bys nic neměl zkazit volbou výrobce Kingston, patří mezi dražší ale mají nekolísavou kvalitu. Nezapomeň na údaje o povolené kapacitě pro příslušnou základní desku a o rychlosti, tam bych se držel rychlosti paměti která už je tam instalovaná. Také je dobré si zjistit kolik modulů tam máš nainstalovaných, jde to i bez otevření, Windows to umějí vypsat. Takže by to měl být Kingston SODIMM3, 8 GB, 1600.

SSD se do tohoto nb dává do specielního slotu, takže nikoliv klasický SATA.

WiFi modul - tohle nebývá obecně výměnný díl, pouze pokud by ho náhodou výrobce nabízel.

hodnocení

0x

Nevím co na tom chceš reálně updatovat. RAM to zvládne až 2x8 - vyzkoušeno. Pokud nemáš SSD doteď, tak to je jasná volba. Pokud máš, asi řešíš málo místa. Nevím, co bys řešil na wifi. (má standarně ac) To stačí... a 8GB nestačí snad?

SSD je stejně přes mSATA, takže nad 550MB/s nepude.

Jde tam i 2.5 SATA, ale musíš tam být takový konektůrek na kabelu. Ale jde tam i msata v takovém skeletu, možná je v ntb.

RAM DDR3L, ideálně modelově pár, ale není podmínka. Pozor na napětí. Měl by i souhlasit "počet ranků a banků".

SSD mSATA - důležitý je rozměr kartičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]