Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám kresbu jen v černé linii,ofotil jsem si ji a dal do Photoshopu(CS3).Chci ji vybarvit ale tak že barva nebude vůbec překrývat linie kresby,ty mají zůstat jakoby položené nad barvou a ta pod liniemi kresby.Kdysi jsem to na Photoshopu takto nastavené nastálo měl takže jsem to nemusel nijak řešit ale teď jsem musel svůj Photoshop vrátit do výchozího továrního nastavení a o tohle,pro mě výhodné nastavení, jsem přišel.A to i původně jsem se k němu dostal jen náhodně ne vědomě.
Na přiloženém obrázku můžete vidět přesně o co mi jde-o tu první černou tečku aniž by černá barva jakkoliv ztrácela na sytost,ne o tu tečku která je barvou překrytá.
Mám gimp, mohlo by to být podobné. Je nutno mít obrázek s černou kresbou v horní vrstvě, barvami kreslit v té spodní. Ta horní vrstva musí být průhledná tam, kde není černá kresba. Musí se do ní přidat alfa kanál, aby se mohla získat průhlednost - vybrat třeba kouzelnou hůlkou a odstranit barvu.
Také místo PS používám spíše GIMP, ale pamatuji si, že v PS (8 a 9) nebylo nutné u vrstev přidávat alfa kanál zvlášť. A nemělo by být potřeba vrstvu s liniemi gumovat či vybírat a mazat konkrétní barvu, stačí jen pro horní vrstvu nastavit vhodný režim prolnutí - např. ztmavit nebo násobit. Zkuste kliknout do okénka režimu prolnutí a pak šipkami na klávesnici můžete vyzkoušet, ve kterém režimu to bude vypadat tak, jak chcete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.