Nejste přihlášen/a.
Již mnoho let mě vyhledávač Google píše, že jsem robot, a proto mi neumožní nic vyhledávat. Firma Seznam mě, kupodivu, vyhledávat umožní, ale když si chci zaregistrovat emailovou schránku, tak mě napíše, že jsem robot a mám smůlu. Rád bych opsal písmenka z nějakého obrázku, abych dokázal, že nejsem robot, ale tohle mi oni neumožní. Prostě jsem robot a hotovo. Rovněž blog pise.cz mi psal, že jsem robot. Asi 15 minut sem si prohlížel, jenom prohlížel, články na pise.cz, a pak mi to vystřelilo hlášku že jsem robot a už mi to nechtělo nic načíst. Ted píšu z prohlížeče Tor, takže mám cizí ip adresu a paradoxně mě to nepíše, že jsem robot, tak často, jako když používám Firefox a svou vlastní ip adresu.
Odinstaloval jsem z Firefoxu všechny doplnky, ale stále jsem byl robot. Psal sem z různých internetových prohlížečů, ale stále jsem byl robot. Vyzkoušel jsem si všechny existující operační systémy, ale stále jsem byl robot. Zkusil jsem psát i z různých počítačů, ale stále jsem byl robot.
1) je zde filozofická otázka - může si robot uvědomit že je robot? Myslím, že ne...
2) Toho Seznamu bych se držel. Ne, že by jejich mejl byl ideální (proč si ho zakládat když zcela jistě máš kvalitní mejl u Google), ale dalo by se to konzultovat s jejich technickou podporou a třeba byste se k něčemu dopracovali. Rozhodně je to téma velmi zajímavé. Osobně bych zkusil vzít počítač k nějakému kamarádovi, který je u jiného poskytovatele Internetu (nejlépe něco velkého - UPC, O2, Starnet/Netbox) a zkusil zda to dělá i tam.
Bohužel, je to tak, že vypnuté cookies mohou být indikátor robotismu. Admini tak bohužel rozhodli a to že to tak je, s tím bohužel nic nenaděláme
Nemyslím teď stránky, které bez javascriptu nefungují (protože hisptři vyvíjí modení webové stránky tak, že i pro statickou stránku udělají webpack s react a komponenty, observery, listenery a renderery, které si všechny reagují na eventy aby to bylo moderní...)
Týká se to stránek na (¨"přes") cloudflare... (Zkuste si někdy v browserech) nastavit rychlost emulace sítě na slow 3g a uvidíte že některé weby podivně přesměruje na url typu challenge... taky předtím smažte cooke __cfduid nebo tak
Stránky pak vyhodnocují uživatele jako bota. (ne na 100%)
Například já mám zablokovaný v tyto blokátoru URL(níže) protože nechci aby mi stránky prováděly schválně výpočetně složit/ý/ě obfuskovaný js kód který sbírá údaje prohlížeče (Jakože "ochrana proti robotům")
cdn-cgi/challenge-platform
cdn-cgi/bm/cv/
scripts/a/ai*.js
Taky blokuji všude captcha. Zaprvé (některé) stránky to načítaji ani když neni potřeba (načítají opakovaně a ne jen jednou v místě kdy je to potřeba- odeslání komentáře nebo pokusu přihlášení) . Za druhé tím stránka má možnost šmírovat návštěvy nebo možná i číst obsah polí ... Nejde jen o ||gstatic.com(||google.com)/*captcha*, ale různé hcaptcha
Cookies mám zapnuté, nicméně je to neskutečně hloupí detektor robotismu. Skutečný robot bude mít cookies zapnuté a tímpádem jej nepoznají. Navíc by se o robota měli zajímat až ve chvíli, kdy značně vytěžuje jejich servery nebo začne hromadně spamovat, což sem nikdy nedělal. Pokud robot nedělá nic zlého, tak není důvod jej blokovat.
Javascript nesnáším a s láskou vzpomínám na dobu, kdy všechny webové stránky fungovaly i bez javascripnu. Bohužel dnes polovina webových stránek nezobrazí bez javascriptu vůbec nic a sere mě to stejně, jako vás. Takže mám javascript zapnutý z donucení a bohužel jsem na šmírování javascriptem už dojel.
Kdyby se dal vyhledávač nastavit tak, aby mě stránky založené na javascriptu vůbec nevyhledával... bohužel jim dává naopak přednost.
Takový debil, abych měl léta vypnuté cookies a nevěděl o tom, nejsem.
Bylo spoustu webových stránek, především těch menších, které neřekli ani ň a byl sem zaregistrovaný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.