Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programování o automatech JAVA

Od: gedzi odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, minulý rok ve škole jsme dostali toto zadání: "

Navrhni a naprogramuj automat, který bude obsluhovat proměnnou teplota(int). Počáteční hodnota bude 50. Automat bude mít 3 stavy: led, voda, pára. Na vstupu budou náhodná čísla v rozmezí -20 až 20. Na výstup vypisujte aktuální teplotu a skupenství (pevné, kapalné a plynné), ze je idelální Moore.

ke změně stavu dojde při překročení teploty 0 a 100.

vypiš 100 kroků

"

Programování není moje silná stránka, kdyby mi někdo pomohl s tímto programem abych si ho popřípadě mohl naučit a pochopit. Snažím se co to jde ale programování je náročné (pro mě) :D) co jsem tak pochopil tak Moore není nutný, ale v zadání se píše že je ideál.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Naprogramovat to je jedna vec, tu nechapem ten vstup : - 20 az + 20. Co znamenaju tie cisla?

gedzi
hodnocení

Popravdě moc nevím, hádám že to má za dočinění něco s Mealyho automatem, kde je Vstup, Výstup, apod.

cs.wikipedia.org/...

Uloha sa neda vyriesit bez znalosti toho, co je vstup a aky ma vyznam. Zistite to.

Ak to je tiez teplota, potom nikdy nebude na vystupe "para", ked max je 20 ...

gedzi
hodnocení

jsem si na 100% jistý že o teplotu se jednat nebude. snad vám to pomůže.

To mi vobec nepomoze a teda ani ja vam, Doplnte zadanie, inak sa nepohneme dalej.

hodnocení

0x

A čo znamenajú tie čísla na vstupe?

itguru2
Automaty mají vstupní parametry. Napr. Prostředí, počet požadovaných zákazníků, produkt, nebo i teplota.
Scénář je například
Regresni automatizovany scénář - teploměr snímá teplotu a každých 10 minut odesílá data. Zpracuj data a napiš do databaze, jaké skupenství měl rybník.

itguru2
hodnocení

0x
private String skupenstvi;
rozhodniSkupenstvi(int teplota) {
if (teplota<0) {skupenstvi= “Led”; } else if (teplota>= 0 && teplota <100) { skupenstvi = “voda”; } else { skupenstvi=“pára”;}
System.out.println(teplota + “stupňů Celsia odpovídá skupenství: “ + skupenstvi);
}
Tak asi tak nějak, základem. Záleží podle toho co jste se učili. Teplota je vstupní parametr. Pokud jste se učili switch, udělej to switchem.

hodnocení

0x
S timto úkolem si můžete krásně vyhrát. Třeba.. Odkud budete brát vstup? Je to vstupni hodnota při spuštění appky? Je uložena v souboru, budete ji číst z nějakého chytrého teploměru přes síť?... Tohle může být celkem zábavná cesta jak si vyzkoušet být vývojářem, kde musíte i komunikovat se zákazníkem tj prof/učitelem za účelem vyjasnění požadavků. Třeba vás to začne bavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]