Nejste přihlášen/a.
Jaký vybrat nejlepší antivir pro standartní surfování + bankovnictví.
OS win10, prohlížeč firefox - stačí nějaký free a nebo radši placený a který by jste doporučili.
zatím jsem byl u AVG, ale když platím licenci, takplatba jde na nějaký zahraniční účet a ne na český - sice podpora je česky, ale pokud se přihlásím na účet, tak je vše anglicky a to mi vadí.
Přesně tak ,nic jiného a jak se říká pro klid duše počítač občas projedu on -line scennerem- je zdarma a používá vždy nejnovější databázi virů- eset.com/...
Pokud použivate bankovnictvi tak určítě placený Eset internet security-Cena je 1200kč ale stojí to zato.Chrani velice dobře celý pc.Používam ho roky-100kč měsíčně nikoho nezabijě.Ale je to na Vás.
Cokoli jineho nez ESET a rikam to jako milovnik ESETU ! Tento antivir ma jednu zajimavost, oproti konkurenci zjisti pritomnost viru se spozdenim 6h az 3 dny. Vzdy jsem si z posty ulozil vir na plochu a po nejake dobe vitezoslavne nasel vir. Platili jsem ho 9 let x 19 000 rocne! Presel jsem na ruskeho soudruha "a zatim spokojenost" .
Dnes je problém dostat do svého internetového bankovnictví, Pro přihlášení potřebuji pomalu tří mobily, pět sms kodu, patnáct pinu atd..., Tak k čemu, nějaký zabezpečený prohlížeč od Esetu?
k2
Ochrana bankovnictví a online plateb
Ochrana bankovnictví a plateb představuje další vrstvu ochrany, která má chránit vaše finanční údaje během online transakcí.
Ve většině případů se zabezpečený prohlížeč zajišťovaný Ochranou bankovnictví a online plateb spustí automaticky v právě otevřeném prohlížeči po navštívení známé stránky internetového bankovnictví.
K dispozici máte níže uvedené možnosti, jak se má Zabezpečený prohlížeč chovat:
.Zabezpečit všechny prohlížeče – po zapnutí této možnosti se budou všechny podporované prohlížeče spouštět v zabezpečeném režimu. Díky tomu můžete prohlížet webové stránky, používat internetové bankovnictví a provádět online transakce v jednom zabezpečeném okně prohlížeče bez vynuceného přesměrování konkrétních stránek.
.Přesměrování webových stránek – tato možnost je výchozí a pokud je zapnutá, tak webové stránky uvedené na seznamu chráněných stránek a interním seznamu bankovních institucí budou automaticky otevřeny v zabezpečeném prohlížeči. Pro jednotlivé stránky se však můžete rozhodnout, v jakém z prohlížečů (standardním nebo zabezpečeném) se daná stránka otevře.
.Obě výše uvedené možnosti jsou vypnuté – Zabezpečený prohlížeč si můžete kdykoli spustit ručně po kliknutí v hlavním okně programu ESET Smart Security Premium, klikněte na Nástroje > [ICON_BPP] Ochrana bankovnictví a online plateb nebo přímo z pracovní plochy pomocí zástupce [ICON_BPP] Ochrana bankovnictví a online plateb. V takovém případě se v zabezpečeném režimu spustí internetový prohlížeč, který máte ve Windows nastaven jako výchozí.
@ zolik: Tuna reklamnich vseobecnych nicnerikajicich kecu. Tedy zopakuji otazku: jak a cim zabezpeceny? V cem je lepsi nez "normalni"prohlizec?
k2
Zabezpečený prohlížeč běží v tzv. zabezpečeném režimu. Ten prohlížeč má velmi omezené prostředky a nemělo by jít do něj zasáhnout z jiné části paměti. Ale i kdyby tohle nebylo, tak má už velké plus jen v tom, že je neustále aktuální a není tak běžně používaný jako těch pár běžných internetových prohlížečů, na které se zaměřuje 99,9% všech virů.
Žádný, je to bída, zpomaluje počítač, dělá nevysvětlitelné problémy a možná i sbírá data (minimálně necíleně anonymně).
Pokud to myslíte s bezpečností vážně tak v žádném případě win Defender. Tím že jej používá nejvíce lidí, tak se na jeho chyby zaměřuje nejvíce útoků. Navíc je tak tupej že některé útoky ani nepozná tudíž nijak neblokuje a uživatel si myslí jak je vše v pořádku.
Vybírejte tedy z placených řešení takové, kde se nejedná jen o Antivir, ale nejlepé také hned o Firewall a antiSpyware. Prostě komplet síťové zabezpečení. Já osobně používám Avast, ale i Eset je dobrý. Já se Esetu nakonec zbavil kvůli pár potížím s výkonem.
Nemám potíže s úbytkem výkonu a ani jej nepociťuji. Jak na silném stolním PC, tak ani na slabším kancelářském noťasu. Chyb je v OS spousta, ale známé chyby dokáží bezepčnostní programy detekovat a blokovat. Samotný antivir, na to ale nestačí. Ten řeší jen viry a né útoky.
Běžný uživatel neumí nastavit pořádně router natožpak jeho firewall, takže je tahle debata zbytečná. Win produkty firewallu a Defenderu jakožto nejrozšířenější, mají také nejvíc problémů a vyhnul bych se jim obloukem. Stačí si najít na internetu nějaké recenze a testy Třeba na chip.cz dopadl Defender na 15. místě z 16. :D Docela mne ale překvapil ESET internet security. Ten je na 14. místě. Takže jsem měl pravdu že není úplně košer, když jsem se ho zbavoval.
řešením je dát nějaký balík který co nejlépe zabezpečí PC pokud to neumíte jinak.. nejlépe tak aby za uživatele dělal vše a fungoval co nejlépe.
Prosím dejte odkaz na nějaký seriózní web kde vychvalují Defender ať se poučím.
ještě doplním toto, to už tak jednoznačné pro defender není:
mě teda ješte Win Defender nic špatného za posledních asi 6ti let nezavinil.
Karel556 Ano.. jak říkáte, tak web živě není test, ale maskovaná reklama. Ten druhý odkaz je už důvěryhodnější a víceméně potvrzuje co tu stále tvrdím. Jako základní ochrana která je zadarmo to je jakš takš dostačující. Pokud ale chcete zvýšit ochranu, tak oproti zpoplatněným řešním už nestačí. Ale i zdarma jsou lepší varianty. V tom článku je zmíněn Bitdefender a i ten jsem kdysi dávno zkoušel. Na ten mám názor asi takovýhle... Bude asi fakt dobrý, rychlý a dokáže fungovat ve dvou rovinách. Automatické a manuální. Automatická vypadala dost dobře, ale na můj vkus jsem vůbec netušil co to dělá a jestli funguje. Prostě vůbec nijak nekomunikovala. Manuální zase komunikovala až moc a bylo to moc otravné. Víc mi pasuje automatický mód s možností ručního doladění. Hlavně by ale měl antivir dávat výstrahy na pozitivní detekce a hrozby, abych dotyčné stránky rychle opustil a příště nepoužíval. Né jen bloknout hrozbu a zamlčet ji, aby tak nic netušící uživatel brouzdal v divokých vodách.
Karel556 Tohle jsou hlavní důvody proč bych se mu vyhýbal
1) Funkce zabezpečení internetu se do prohlížečů od jiných výrobců než Microsoft (jako Chrome a Firefox) musí nainstalovat samostatně.
2) Ochrana v reálném čase nedokázala během testování úspěšně blokovat některé škodlivé soubory.
3) Microsoft neaktualizuje svou databázi dostatečně často, aby byl vždy aktuální.
Ostatní věci jsou pro mne nedůležité, ale někomu mohou vadit. Hned ale ten první bod je asi pro nejvíce lidí neznámý a spoléhají tak na antivir který jim vlastně nechrání nic :D
Píšu to pokaždé - antivir je zbytečné řešit, stačí normálně myslet!
AVG používá můj tatík jen pro to přesvědčení, že všichni chtějí vidět jeho vrabce. Dávám mu kód zdarma z časopisu CHIP - licence na měsíc verze PRO.
Kdo nemyslí, tomu nepomůže žádný antivir.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.