Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký notebook

Od: jali odpovědí: 8 změna:
Mám 9 let starý notebook HP, spíše nižší třídy, strašně pomalý, baterie nefunkční. Podle mě na vyhození, ale jsem přesvědčována, že je možné ho repasovat. Poradi mě někdo, jak se rozhodnout?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

2x
Co má být to zrepasovat? Může se tak maximálně vyměnit disk za ssd a přidat paměť. A přeinstalovat wokna...

hodnocení

1x

Kolik by takový repas stál? Co všechno by se měnilo? Já jsem pro děti na distanční výuku "repasoval" dva domácí notebooky ve stáří cca 10-11 let. No, prodloužil jsem jim život o dva roky. Jeden stále chodí (líně), u druhého přestalo chodit dobíjení a při pokusu o opravu zakukala základní deska. Takže mám doma mechanicky perfektní vrak s novou baterií.

Doporučil bych nákup nového nebo spíš dva - tři roky starého repasovaného a se zárukou.

garidon
hodnocení

1x
Dobrý den, 9 let je na techniku dlouhá doba, notebook by se dal repasovat, ale nedělal bych to protože bych třeba za 1-2 roky musel stejně kupovat nový. Doporučuji teda koupit nový, repasovat dle mně nemá smysl.

hodnocení

1x

9 let je moc. Pokud to má alespoň 4G paměti s možností rozšíření na 8G, procesor plné řady (tedy ne ty mobilní nebo jinak oholené Intely) - tak snad. Vyměnit disk za SSD, dodat paměť a chvíli to snad ještě pojede. Ale raději se podívejte na repasy (například firma Gogacomputer, InComputer a další) s roční zárukou. SSD do toho montují běžně, je u toho aktuální verze Windows a je větší pravděpodobnost že to pár let vydrží.

joudic*
hodnocení

1x
kdyz si koupite ssd disk, tak vas bude stat vic nez je hodnota vaseho laptopu

hodnocení

0x
Ušetřete si nervy a pořiďte něco výkonnějšího. Max bych zkusil reinstalaci windows popř lépe nějaký odlehčený linux - na internet apod by byl vhodnější, než nezáplatovaný microsoft.

jm
hodnocení

0x
Bez uvedení konkrétního názvu ntb a parametrů je řada na vyhození silně přehnaná.

jano456
hodnocení

0x

Ja by som ho ešte nerepasoval, ani neposielal na dochodok.

Záleží k čomu ho chcete využívať. Ak na bežne prehrávanie videa,

internet, a kanc. záležitosti, ja by som ho komplet od piky preinštaloval,

doležité súbory by som samozrejme odpamatal...

Ja používam ešte starší ntb, je bez baterie, používam doma na sieť...

Beží s win7, a zvláda všetko, čo som spomenul...*klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]