Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nahradit displej u ntb?

Od: ellen* odpovědí: 6 změna:

Mám asi hloupou otázku, ale PC vůbec nerozumím, prosím nesmějte se mi *alene*. Chtěla bych se zeptat, zda jde u notebooku nahradit displej. Moc toužím po ntb s opravdu kvalitním displejem (17,3", rozlišení VÍCE než 1920x1080, velká ostrost atd.), ale ntb js takovými displeji jsou většinou "herní nabušenci" s parametry, které vůbec nepotřebuji a které se mi hlavně nechce platit. Šlo by tedy koupit samostatný displej se mnou požadovanými parametry a namontovat ho na můj ntb? Asi bude muset být stejně velký, že, ale to by nevadilo, PC s 17,3" mám. Spíš mi jde o to, jestli by takový monitor šel koupit a taky zda není poměrově k PC tak drahý, že by se to ani nevyplatilo. A musí jít o stejnou značku výrobce? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

6x
Snad všechny ntb umožňují připojit externí monitor. Záleží jaké má konektory, tj jak kvalitně a jaké rozlišení zvlada...

kare
hodnocení

3x
Ano, lze u notebooku nahradit display. Samotný display může být od mnoho výrobců (výrobce notebooku může používat displaye od LG, Samsung...)
Rozhodující je pro Vás stejný konektor (30pin, 40pin...) samotného Displaye a také druh podsvícení (dnes již výhradně LED, ale nepíšete jaký notebook máte...) a nakonec i stejná velikost
(i stejná úhlopříčka může mít jiný poměr stran).
Je tedy i možnost zvolit jiné rozlišení než původní, mnoho výrobců dokonce toto nabízí při zakoupení nového notebooku.
Zkuste prozradit co máte za notebook, pak lze odpovědět na otázku zda se to vyplatí :) ...
Závěrem:
Nechápu ostatní rádce proč řeší externí monitor.

hodnocení

1x

Reálně by to nešlo..

Šel by koupit externí monitor s požadovaným rozlišením a kvalitou obrazu. Otázka by však byla, zda to Váš NB (tedy jeho grafická karta) "utáhne".

hodnocení

1x

U notebooku se provádí výměna displeje, pouze pokud je displej poškozený (prasklý, poškrábaný, částečně funkční) a provádí se výměna za stejný displej.

Notebook je navržený s vyrobený právě tak, že tam pasují pouze ty základní komponenty, se kterými byl vyroben.

Ale je běžné, že notebooky mají na zadní nebo boční straně konektory pro připojení externích zařízení. Pokud nemají, tak je možné k některým notebookům dokoupit DOCKING STATION a tam jsou výstupy pro monitor určitě.

Když máš v notebooku kvalitní grafickou kartu, která zvládne požadované rozlišení, tak ti stačí připojit externí monitor a pak v notebooku nastavit, že máš dva monitory.

Asi nejlepší by bylo, zajít do počítačové prodejny a poradit se tam s někým z obsluhy. A nebo pozvat někoho mladšího kdo se zajímá o počítače a požádat ho o pomoc.

Dneska kdo dělá grafiku, tak má asi více monitorů, takže bys to u něj mohla i vyzkoušet před koupí monitoru.

jabraka*
hodnocení

0x

Dokonce je možno ovládat externí display bezdrátově,

hodnocení

0x

Snad myslíme výměnu interního monitoru.

V praxi je to utopie. Hlavně sehnat to bude problém. Bude to dražší než budeš očekávat. Musí se pohlídat spousta parametrů. Od shodnosti konektoru pod typ kabelu a jeho umístění a druh ohybu (na kterou stranu). Navíc mohou existovat odlišnosti v sérii a zaskočí tě všeljkaké nečekané věci.

Navíc mohou existovat různá omezení, že třeba v UEFI notebooku je někde zadrátováno, že nepodporuje vyšší rozlišení a pak to deska nedovolí.

značky diplejů jsou uplně jiné - AUO, BH, LG,...čínské

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]