Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moc tomu nerozumím tak se omlouvám za nejspíše hloupou otázku. Na mém počítači začínám mít plný disk (E). V počítači mám ssd a klasický disk. Na ssd by měl být systém tudíž je to tak že ssd disk je disk (C) a ten klasický (E)? Mám starší počítač který nepoužívám a chtěl bych ten disk dát do PC který používám, na tom jsou taky nějaké věci jde nějak zformátovat po instalaci do pc ten jeden disk? díky
Ano, normální lidé mají více FYZICKÝCH disků...obvykle tedy Céčko jako systém (dneska tedy SSD disk) a pak druhý fyzický (většinou HDD) na data...ze starého pc se disk vymontuje a odpojí a napojí na volný slot uvnitř pc skříně. Jediný problém může nastat, že disk bude už tak starý, že bude mít i staré připojení (konektor). Po zapojení se pak v PC ve správci disků (hledat přes nabídku start) objeví disk jako nenaformátvaný...pak jen zformátovat a používat
pr.tl. myši na ikonku Windows vlevo dole - správa disků - tam uvidíte, jestli je jeden disk rozdělen na systémový a data nebo jsou disky dva
Tak jsem vytáhl ten ze starého pc a má stejně jen 500GB. Tkže nejspíš koupím nový. Co říkáte na tento?
Jakou kapacitu má původní E:? Možná vám těch dalších 500GB bude nadlouho stačit.
Jinak pozor aby s HDD 2TB neměl problém váš HW, popř. OS.
Asi tak - lidi mají na discích stovky videí a stažených filmů, které možná jednou viděli... a bez ohledu na možnost stažení kdykoliv si tím zaserou disk.
Od časů M.2 NVME pokud kupuji pomalejší, pak jedině SSD. Plotny zbytečně zahřívají PC, žerou elektřinu a že by byly nějak výrazně jistější proti ztrátě dat se mi nezdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.