Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím, kde koupit Kingston Hyperx khx1600c9d3p1k2/8g nebo kompatibilní alternativu? Děkuji
mrknu do šuplíku, jestli tam náhodou jednu nemám od jednoho kolegy z poradny... za hodinku,...
tak byla hned nahoře :D ... je to jen 2GB, rychlost se stáhne na nižší - tu vaši, Kingston shodného typu, jenom to je 2GB.. tak jestli vám to stačí, napište
Moc děkuji. Teď jen koukám, že potřebuji minimálně 12 GB - doufala jsem, že seženu 2 x 4 GB, ale snad to bude stačit.
A podle čeho se prosím pozná jestli je to kompatibilní? Nevadí třeba, že to má 1.65 V, zatímco já mám 1.5 V? Děkuji
Ono těch inzercí je relativně dost - jenom tedy pokud někdo tu starou paměť prodává "ve větším", tak si za ni chce vzít třeba 2x500,- i víc - za 2x4GB - to se mi zdá šílené.
Vám stačí dodržet min. 1600Mhz a CL9 a máte vysokou pravděpodobnost kompatibility. V případě shodného výrobce nebo dokonce typu "KHX"... je to už jistota. Jiné typy tam můžou ale nemusí fungovat. Třeba tato by mohla. Ovšem další vada na takovém obchodu je občas "osobní odběr"a občas zase není záruka funkčnosti.
Novou DDR3 už seženete s obtížemi - a většinou je velmi drahá nebo opět z firem "bazarového typu".
Moc děkuji za odpovědi. Ten druhý odkaz je tedy "snad kompatibilní" a ten první "určitě kompatibilní"? Ještě se zítra ráno budu muset podívat do jiného PC, kde budu potřebovat také navýšení na minimálně 12 GB. Jinak osobní odběr po Praze není problém.
Naprostou jistotu vám poví seznam kompatibilních pamětí od výrobce základní desky. Já na starých PC kombinoval různé noname z číny a bazošů - Z 8 kusů třeba dvě nešly na jednom, ale na druhém v případě určitých pozic šly. Docela sranda - když byly v 1 a 2 slotu - nešlo. Když v 2 a 4 - fungovalo :D... někdy je to zábava na pár hodin.
Zkuste zítra mrknout na přesný název desky - najdeme seznam a můžeme si dále upřesnit.
Deska toho prvního PC vypadá takto (ASUS H97M-E). Podle této stránky je tedy jediné kritérium DDR3, 1600 MHz a maximum 32 GB RAM?
moc bych nevěřil jiným než oficiálním stránkám výrobce asus.com/...
tam je tato stránka
pro vás asi ideální stav 16GB ( 4GB x4 ) - třeba se podaří najít takovou nabídku i na tom bazoši...
jestli vám nejde o úsporu peněz, mrkněte se raději po levných noname - třeba tady si můžete objednat z internetu a při neúspěchu vrátit zpět do 14ti dnů
A těch 12 GB je třeba pod available, že?
to je trochu jinak - v linuxu ale vůbec netuším, co kde kdy jak... to sem skočí za chvilku pár rádců, kteří linux milují a doporučují - upřesní
DDR4 do toho prvního PC nemůže, že?
Jak se prosím najdou specifikace pro druhou základní desku? Nenašla jsem ji.
DDR4 by měla mít jiné rozměry, jestli se nepletu. Existují desky, které měly třeba dva sloty DDR2 a dva DDR3, ale pak už jsem varianty 3-4 neviděl (nepátral jsem).
to je seznam 100% podporovaných. Podle chladiče tam nějaký super procesor není - nebál bych se tedy občas v akci levnějších 2400MHz.
asi opět chcete min. 12GB - takže je dobré vzít 2x8GB - czc.cz/...
S tím odkazem "na vyzkoušení" jsem to myslel tak, že oproti bazarovým při nákupu z internetového obchodu můžete odzkoušet funkčnost a když to nepojede, můžete vrátit v rámci 14ti denní lhůty zpět. Přijdete jen o poštovné, pokud nevrátíte do jejich kamenné pobočky osobně.
To platí samozřejmě i v případě druhého PC. Tam je ale mnohem větší výběr vč. aktuálních slev. U toho novějšího by mne zajímal i procesor - pokud by se dalo 16GB ramky, asi by to bylo vhodné prověřit, jestli se nedá vylepšit i procesor, který pak ovlivňuje max. rychlost RAM - komunikuje s nimi.
Moc děkuji a ta z odkazu na CZC v tom kompatibilním seznamu není, nebo koukám špatně? Stejně tak jsem nenašla tu DDR3. Je kód výrobce Part no.?
hledám vždy podle kódů z tabulky - u DDR4 třeba KF426C16BBK2/16 - těch tabulek je tam víc podle MHz... a odkazy jsou dávané na 2x4, resp. 2x8 GB.
Děkuji a když se to tam nasadí, tak se to musí nějak připojit? U každého PC jsem jednu vyndala a zandala a teď oba ukazují jen 4 GB. Takže, žádnou začínající na KF nebere ani jeden?
K tomu procesoru - je schopen max. rychlosti 2400Mhz - takže lepší paměti v podstatě nevyužije. Ale u Intelu se dál než 2666Mhz ani nedostanete... a investicí do lepšího procesoru moc nezískáte -nestojí to za to.
Chtělo by to spíš nějakou grafickou kartu - ty jsou ale poslední dva roky tak strašně předražený, že to nechci raději komentovat.
Odpověď byla, jakou zvládne rychlost komunikace s pamětí. Tedy i s pamětmi překračující tuhle rychlost procesor bude komunikovat na nižší frekvenci (maximální svojí!).
Velikost GB Paměti musí podporovat deska a její rychlost zase procesor.
Proto je zbytečné rychlejší paměť (mhz údaj) a co se týče GB, tak pokud je OS nevyužije celé a programy, tak je to vpodstatě taky zbytečnost navyšovat.
jo a pardon - máte pravdu - já to tam hodil s blbým odkazem - czc mi sice na googlu nabídlo variantu, ale otevřelo jinou... no tak prostě podle těch kódů z tabulky
už se v tom trochu ztrácíme...:
Pardon, info o procesoru bylo k tomu staršímu PC s dvěma sloty na RAM.Ten novější má 4 CPU: 1826, 1840, 1901 a 1779
tady to asi bude trochu špatně uvedeno... protože chcete na starší PC s DDR3 celkem 4x4GB ramky a ten vyfocený je se dvěma sloty s DDR4 - tj. bude novější. Nicméně to zásadní bych viděl v té grafice - která je jen v procesoru. Netuším, co chcete mít nainstalováno a z jakého důvodu musí být ram na 12GB jako minimum, ale brzdou tady nebude ram, ta často stačí v těch 8GB.
Ta H97 ... podporuje DDR3 moduly na 1,65V, maximum 1600mhz a 32GB maximum
Co na tom stále není k pochopení?
Poslal jsem ti ta pdf.
hezký orgpad...
PC je maximálně tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část.
V případě procesoru zmíněného se jedná o komunikační bránu 2400MHz - takže lepší ramky jsou k ničemu (pokud je neplánujete dát do jiných PC za pár let).
V sumarizaci máte hezky uvedeno a píšu to v posledním komentu - na starší - DDR3 - máte možnost zaplnit 4 sloty - tj. 4x4GB ram DDR3 2666MHz CL9 - jestli jiná značka nebo jestli bazar/nové je na vaší solventnosti.
Školní PC máte osazeno 2x4GB a chcete 2X8GB - tam musíte hledat podle tabulky a aktuální nabídky na webu.
Děkuji a je jedno, jestli tam dám 2 x 4 GB nebo 1 x 8 GB?
Jde do školy tohle? Jde 2 x 8 GB vyměnit za ty 2 x 4 GB, co tam je teď?
Jinak na doma jsem do CZC dala:
pro stolní PC
DDR3 DIMM
Konfigurace paměti:
1 x 8GB
2 x 4GB
Pracovní frekvence:
1333
1600
a nenašla jsem nic z toho, co je v seznamu kompatibility.
@gumidek vám k deskám nachystal manuály - z nich vidíte MAX ramky. Jde tam o max. možné moduly 2x16 a 4x8. Nižší můžete kombinovat -
Kombinace 2x4 + 1x8 je běžná a není s ní problém - jen někteří prostě doporučí 4x4 pro nepatrně rychlejší komunikaci. Třemi cestami přijde méně dat než čtyřmi. Nicméně vy to vůbec nepoznáte.
Druhou otázkou je, jeslti se vám to opravdu vyplatí. Jak jsem psal opakovaně - na tom novějším - školním - nemáte grafickou kartu, jen grafický čip v rámci procesoru - a to celý PC značně omezuje. Místo navýšení RAM (a prodeje původních - s vysokou ztrátou) byste měli dokoupit grafiku, která má další svou paměť RAM...
Prozradíte nám třeba důvod, proč musíte mít min. 12GB RAM?
jedná se o integrovanou grafiku - ta je v podstatě jen ke zobrazení ... komunikaci s monitorem.
ty DDR jsou spíše už jen výprodejové - tam bych tedy zkusil dát jakoukoliv akční, kterou najdete - velikosti 8GB - a jak jsem říkal, případně vrátíte. Ony totiž ty DDR3, které tam máte, také nejsou v tabulce.
z těch DDR4 klidně vybral třeba alza.cz/... Záleží, jakou pobočku máte v okolí k vyzvednutí a případnému vrácení.
Obě desky podporují dualchannel. Tedy ideál pro stejné ramky. Dvě 8mičky se stejnou architekturou čipů (řazením) a pochopitelně i rychlostmi. Koupit stejný pár na 16GB, pokud nutně potřebuješ 12GB.
Poznámka tam je, že tu rychlost ramek musí plnit i procesor 8mé generace, jinak ramky pojedou podle slabšího procesoru jeho rychlostí.
Zbytečně moc. Pojedou na 2666 dle sběrnice a klidně i na 1600 dle procesoru.
Ale fungovat budou, jen jsou zbytečně dražší.
Točíme se v kole.
Co se ceny týká, ta vás vlastně nezajímá, protože bazarové nechcete a nové hážete podle barvy. Někdy je akční cena 3400MHz nižší než běžné ceny 2400MHz. Ramky jsou často jedinou věcí, kterou přesunete v případě výbuchu PC na nový kus...
Koupit můžete i jiné, než jsou v tom seznamu. Jak jsem uváděl - máte aktuálně takové, které v seznamu nejsou a funguje to. Pokud objednáte z internetového obchodu, můžete při nefunkčnosti vrátit zpět.
Nevím, jestli vás to tu baví, psát vždy větu či dvě... - Připadne mi to jako diskuse s mojí matkou, která si pak stejně udělá to, co jí poradí v obchodě "podavač".
Informace k PC už máte nachystány, můžete se obrátit přímo na prodejce.
A pokud dáte PC do servisu, tam možná i budou mít chuť na vysvětlení rozdílů RAM,Grafický čip, Grafická karta, Procesor, frekvence,... kompatibilita.
Přeji pevné zdraví a úspěšnou akci upgrade.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.