Nejste přihlášen/a.
zdravím, po instalaci této distribuce se veškeré položky na obrazovce strašně zmenšili, rozlišení je také hrůza, nabídka start je nepoužitelná, naprosto miniaturní zkoušel jsem vyhledat ve správci softwaru nějaké ovladače, žádné to nenašlo, nějaká rada? Například s ubuntu jsem tento problém neměl. díky.
AMD A9-9420 RADEON R5, 5 COMPUTE CORES 2C+3G 3.00 GHz
8,00 GB RAM
Strojový překlad z webu:
Nedávno jsem přešel z Windows 10 na linux mint 19 a opravdu si užívám linuxové zkušenosti. Ale nedávno jsem zkontroloval informace o systému a zobrazuje pouze můj integrovaný grafický ovladač Intel a ne grafiku AMD. Také jsem použil inxi -Fxz a před sekcí grafického ovladače je zobrazeno "(unloaded: fbdev,vesa)". Oficiální stránka mincovny uvedla, že AMD uvedla, že je již nechce podporovat, a vyzvala své zákazníky, aby místo toho používali ovladače s otevřeným zdrojovým kódem a systém bude používat ovladače s otevřeným zdrojovým kódem, které jsou předinstalované. Moje otázka tedy zní, zda MŮJ SYSTÉM OPRAVDU POUŽÍVÁ MOJÍ GRAFIKA AMD, NEBO NE? nebo jediný způsob, jak použít grafiku amd, je přepnout zpět na okna nebo jakékoli jiné linuxové distro (opravdu se nechci přepínat zpět na okna)
Jakou tam máš grafiku, teď jsem blbnul asi hodinu se sekáním videa Intel UHD 620 a stačilo se vrátit ke starému jádru. Fakt se mi nestalo za 10 let, že by toto udělalo na Dell, HP, ani Asus.
Mám Linux Mint celkem na čtyřech různých strojích a s rozlišením jsem nikdy neměl problém. Jeden čas jsem u jednoho bojoval se síťovou tiskárnou. Nakonec pomohla až reinstalace.
Po půldením googlování se mi k naprosté spokojenosti podařilo rozchodit i USB televizní tuner,od čehož mě hodně lidí zrazovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.