Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD Životnost

Od: angus odpovědí: 7 změna:
Ahoj
Jak dlouho vydrží 1TB SSD? Při občanem stahování a hraní her? Jednou stáhnu a soubory čtu :) například 1x do měsíce stáhnu 20-30 GB
Samsung 980 SSD

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak dlouho ještě SSD na trhu nejsou, aby se to dalo říci :-D
Ne vážně, pokud denně nekopíruješ a nemažeš desetitisíce souborů a disk není lowcost shit, tak se není čeho bát.

Spíš záleží třeba i na štěstí... Disk nemusí odejít z principu "opotřebení" paměťových buněk, ale třeba závadou řadiče atd. Ale jak píše kolega, hlavu bych si nedělal...

hodnocení

1x

Můžeš se podívat na S.M.A.R.T. ukazatele, které trochu napoví, jak je na tom teď disk, viz např. program CrystalDiskInfo.

sirokko
hodnocení

1x

Teoreticky do tvé smrti.

Prakticky si udělej zálohu, pak se nemáš čeho obávat.

hodnocení

0x
Moje první ssd jsem koupil v roce 2014. Šlape porad vpoho a vůbec jsem ho nešetřil. Životnosti bych se nebál. Pokud vám jde o životnost buněk, tak jak psal někdo nahoře, při normálním použití disku to není problém. Jinak disk může umřít jako cokoliv jiného jako USB Flash, SD karta, cpu, ram...

hodnocení

0x
Než se pokazí, vyměníš ho skrz morální zastarání. Můj první 64gb ssd jede dlouhé roky do dnes a to byl na linuxu na žurnálovacím filesystému. Jinak klasická poučka - citlivá data typu fotky, dokumenty apod vždy zálohovaná. Hovadiny typu instalačky her, halda filmů apod jde kdykoliv nahradit.

angus
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]