Tak dlouho ještě SSD na trhu nejsou, aby se to dalo říci Ne vážně, pokud denně nekopíruješ a nemažeš desetitisíce souborů a disk není lowcost shit, tak se není čeho bát.
Spíš záleží třeba i na štěstí... Disk nemusí odejít z principu "opotřebení" paměťových buněk, ale třeba závadou řadiče atd. Ale jak píše kolega, hlavu bych si nedělal...
Moje první ssd jsem koupil v roce 2014. Šlape porad vpoho a vůbec jsem ho nešetřil. Životnosti bych se nebál. Pokud vám jde o životnost buněk, tak jak psal někdo nahoře, při normálním použití disku to není problém. Jinak disk může umřít jako cokoliv jiného jako USB Flash, SD karta, cpu, ram...
Než se pokazí, vyměníš ho skrz morální zastarání. Můj první 64gb ssd jede dlouhé roky do dnes a to byl na linuxu na žurnálovacím filesystému. Jinak klasická poučka - citlivá data typu fotky, dokumenty apod vždy zálohovaná. Hovadiny typu instalačky her, halda filmů apod jde kdykoliv nahradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.