Nejste přihlášen/a.
zdravím mám otázku moje sestava pc je cpu intel i52400. gpu geforce gtx 1050ti 4gb oc. 8gb ram dd3 1600mhz zakladni deska netuším :D vím ale že zakladní deska má socket 1155 mám tam cpu i5 2400 chtěl bych poradit jaký cpu je na tento socket nejvýkonější pokukoval jsem po i7 ale netuším jakej vím ten socket je už veterán ale bohužel na novou desku z cpu nemám díky za rady.
Základní deska je dosti důležitý parametr. Tuším chipset musí podporovat určité procesory. Nejde jen o patici, ale i o podporu Biosem (UEFI) a sběrnicí na desce.
Rozeber počítač a hledej výrobce a typ desky.
Na internetu si najdi PDF návod a v něm najdeš podporované CPU a verzi FW biosu.
Na ty nejvýkonější CPU bude potřeba bios flashnout na nejnovější.
Desku by bylo vhodné vědět.
Jináč to hledejte něco jako I7 2600 případně I7 2700 , obávám se , ale že tam žádné velké zlepšení nebude a vzhledem k cenám těchto CPU je lepší pár korun pošetřit a sehnat jinou desku cpu a ram.
Ten procesor bude stát kolem 1500 lepší deska s lepším procesorem a ram je tak kolem 3500.
Zdar, do PC lézt vůbec nemusíš, info najdeš v PC. Stáhni si CPU-Z nebo CPUID HWmonitor, a když to pustíš, najdeš veškeré info o součástkách v PC. Spíše řekni kolik bys do toho chtěl teďka dávat ... Otázkou je, jestli bys nenašel na netu nějakou lepší sestavu za rozumný prachy, můžeš si to vzít bez GK a mohlo by se to vyplatit více. Sehnal bys lepší desku a procesor, ramky u toho jsou taky a možná by bylo více muziky za ty peníze, než kupovat low endy nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.